- Hetere enn noen gang

Dagens kamp mot Stabæk kan fort bli Morten Bakkes siste på Molde Stadion. En engelsk og en fransk toppserieklubb har fulgt landslagskeeperen i lengre tid, og forbereder bud når Tippeligaen er over. - En overgang til utlandet har aldri vært nærmere enn nå, sier Bakke.

Morten Bakke har spilt i Molde i ti år og håper å avslutte karrieren i Molde med en bronsemedalje. Det er ingen tvil om at han stortrives i rosenes by, men utenlandsk valuta lokker den sindige keeperen.

- Jeg har aldri lagt skjul på at det ville være en drøm å spille i utlandet. Jeg må innrømme at pengene er en viktig del av dette, sier Bakke.

Stor interesse

En engelsk og en fransk toppserieklubb har fulgt Molde-keeperen tett i flere måneder. Klubben har forståelse for at Bakke ønsker seg vekk, men ønsker ikke å selge før etter sesongen.

- Det har vært mye spekulasjoner rundt klubb-bytte tidligere uten at det har skjedd noe, men denne gangen føler jeg at en overgang er hetere enn noen gang. Klubbene har sett meg i mange kamper, og var til og med på Ullevaal på Ukraina-kampen, selv om de visste at jeg skulle sitte på benken, sier Bakke.

Et seks ukers låneopphold i Wimbledon er hans eneste erfaring med utenlandske klubber så langt.

- Det ga mersmak og jeg håper jeg får oppleve noe slikt igjen. Men jeg har et avslappet forhold til dette, og forholder meg foreløpig til den kontrakten jeg har med Molde, sier han.

Uansett er det uaktuelt for ham å fortsette med den samme kontrakten han har nå.

Ny kontrakt uansett

- De økonomiske rammene er for dårlige. Det er tre år siden jeg signerte kontrakten, og lønnsutviklingen i klubben har vært stor siden den gang, sier Bakke.

- Hva frister mest, England eller Frankrike?

- Det har jeg ikke tatt stilling til ennå, men hvis det blir Frankrike, må jeg vel ta med meg keepertrener Paul Gabor på flyttelasset slik at han kan lære meg noen gloser, spøker Bakke.

UTLANDET LOKKER: En engelsk Premier League-klubb og en fransk toppserieklubb lokker Morten Bakke.