Hetesjokk for syklistene: - Trodde nesten jeg skulle stryke med

Servicebilene gikk tomme for vann.

VARMT: Vegard Breen fikk en tøff dag på jobben under den tredje etappen av årets Vuelta a España. Her fra årets Paris-Roubaix. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB Scanpix)
VARMT: Vegard Breen fikk en tøff dag på jobben under den tredje etappen av årets Vuelta a España. Her fra årets Paris-Roubaix. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB Scanpix)Vis mer

(procycling.no): Den tredje etappen i årets Vuelta a Epsaña ble en knalltøff affære for syklistene.

Ikke fordi farten eller løypeprofilen var fryktinngytende, men fordi varmen var slående.

Etter målgang var det flere ryttere som klagde over heten på Twitter.

- Det skjønner jeg godt, sier Vegard Breen til procycling.no etter etappen.

- Jeg sleit, og det var mange andre som også gjorde det. Det var ganske lett å se. Det var et øyeblikk der jeg nesten trodde jeg skulle stryke med. Det var kanskje ikke så ille, men det var vanvittig varmt.

Drakk og drakk
Nordmannens sykkelcomputer viste rundt 40 grader mesteparten av etappen.

- Jeg så på wattmåleren at vi holdt treningsfart, men jeg måtte nesten ta i alt for å komme opp bakkene. Det er noe av det aller varmeste været jeg har syklet i.

- Hvor mye vann gikk det med?

- I dag har jeg ikke tall på det, men det var nok rundt 20 flasker. Da vi var nede i bilen og hentet dagens siste flasker, var det helt tomt i begge servicebilene. Det pleier ikke å skje.

Det vil si at Breen drakk omtrent 10 liter vann i løpet av etappen. Det samme kunne David Millar berette på Twitter.

- OMG, det var grusomt. SÅ SYKT VARMT. Jeg drakk omtrent tre 700 milliliters flasker per time i seks timer. Omtrent 12 liter totalt, skriver Garmin-rytteren.

Også Fabian Cancellara merket varmen på kroppen.

- Jeg gikk ned 4,5 kilogram i dag. Jeg drakk konstant og fikk likevel krampe. Jeg er helt tom i hele kroppen, twitret sveitseren.


Les også: Drømmedag for 23-åring i Vuelta a España

Håper på kjøligere tider
Breen ble nummer 107 på etappen, 2.44 bak vinneren Michael Matthews. Likevel kan han melde om greie bein på de første etappene i årets siste treukersritt.

Tirsdag venter en ny etappe i varme Spania, men Breen tror det blir en litt mindre ubehagelig dag.

- Jeg håper det skal bli litt kaldere, sånn at man kommer litt lettere gjennom, men jeg tror ikke det skjer. Det er ikke så mye bakker i morgen, så det blir nok litt bedre. I dag kom vi inn i bakkene etter drøye åtte mil og da gikk det opp og ned. Da går også farten ned, så man får aldri noe bris. Det var varmt også ned fra siste fjell og de tre milene flatt inn mot mål, men det var mye bedre enn da vi syklet 15 kilometer i timen oppover. Da blir alt mye varmere, forteller Breen.

Utradisjonell start
Starten på Breens andre fellesstartetappe i et treukersritt noensinne, ble av det minneverdige slaget.

Rytterne startet nemlig etappen med å trille ut av hangarskipet Juan Carlos 1.

- Det var artig. Jeg hadde god tid før start og fikk sett litt, så det var gøy.

Les også: Sykkelstjerner med take off på spansk krigsskip

Tirsdag venter en etappe som etter alt å dømme ender i en massespurt, noe som betyr at Breen kommer til å få en rolle i opptrekket rundt Jens Debusschere.

- Forhåpentligvis sitter jeg fremme i løpet av de siste kilometerne.

- Hva med brudd?

- Jeg har ikke planer om det i morgen, men jeg tar det litt som det kommer utover. Jeg har lyst til å prøve med i andre uke og har sett meg ut et par etapper der. Men det kommer også litt an på oppgaver jeg får fra laget fremover.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.