Ski-VM 2021:

Hetesjokk. Måtte dynkes i vann

Oberstdorf bader i sol og temperaturene minner mer om en god norsk sommerdag enn et ski-VM. Det ga flere løpere store problemer under tirsdagens 10 kilometer.

VARME: Mange av løperne fikk det tøft i varmen, Heidi Weng ble slått av en 42-åring, og den italienske løperen Ilaria Debertolis forteller hvordan hun skal få mer opperksomhet. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): En hetebølge har truffet den tyske VM-byen Oberstdorf. Helt sør i Tyskland koker det bokstavelig talt under VM.

Og ikke på den måten at det er yrende liv i alpelandsbyen. I gatene er det nesten helt folketomt, og beveger du deg utenfor stadionområdene er det ikke lett å se at det er VM i bygda.

Men, det koker likevel. Grunnen er varmen som har truffet den sørligste delen av Tyskland. Alt fra taxisjåfører til utøvere klager. En slik varme i månedsskiftet februar/mars har de knapt opplevd tidligere, sier frivillige under VM Dagbladet har snakket med.

- Det er så varmt! Det er ikke skirenn, hvor er vinteren?, utbryter Heidi Weng til Dagbladet i pressesonen etter rennet.

Dynket i vann

Og det er et godt spørsmål. Gradestokken viste «bare» 13 grader, men det rapporteres om temperaturer på både 25 og 30 varmegrader i solsteika. Den vante hutringa i pressesonen, er under dette VM byttet ut med frykt for solstikk.

Den frykten kjente også de amerikanske jentene på. Og underveis i rennet fikk de trenerne til å kaste vann på dem for å holde kroppstemperaturen i noenlunde balanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer