- TRAGISK: Den norske svømmeren Aleksander Hetland kjente ikke Camille Muffat personlig, men omtaler dødsfallet som tragisk. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- TRAGISK: Den norske svømmeren Aleksander Hetland kjente ikke Camille Muffat personlig, men omtaler dødsfallet som tragisk. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Hetland: - Et tap som merkes i svømmeverden

Camille (25) omkom i helikopterkrasj.

Aleksander Hetland er rystet etter at hans tidligere svømmekollega Camille Muffat (25) omkom i en helikopterulykke mandag.

- Jeg kjente henne ikke godt personlig, men kjente naturligvis godt til henne. Dette er helt tragisk og virker fryktelig unødvendig, sier Hetland til NTB.

Muffat og to andre franske idrettsstjerner var blant de ti som mistet livet da to helikoptre kolliderte i lufta under en TV-innspilling nord i Argentina.

- Det er et stort tap som merkes i svømmeverden, forteller Hetland.

Ulykken skjedde under innspillingen av kjendisrealityserien «Dropped - heltenes kamp» sent mandag ettermiddag lokal tid.

La opp Den 25 år gamle svømmeren tok én medalje av hver valør under London-OL i 2012. Kun to år senere la hun opp.

De to øvrige idrettsutøverne var seilermesteren Florence Arthaud (57) og den olympiske bokseren Alexis Vastine (28).

Værforholdene var gode, og årsaken til ulykken i den fjellrike provinsen La Rioja er ikke kjent, sier talsmann Horacio Alarcon for lokale myndigheter.

Sorg I realitykonkurransen, som også går i norsk utgave på TV 2, deles idrettskjendisene inn i to lag.

De slippes ned på forskjellige steder verden over og må så konkurrere om å finne fram til sivilisasjonen uten medbrakt mat, kart eller kompass.

- Jeg sørger over vennene mine, jeg skjelver, jeg er forferdet, jeg har ikke ord, skrev den tidligere franske fotballspilleren og Dropped-deltakeren Sylvain Wiltord på Twitter natt til tirsdag.

De øvrige idrettsstjernene som er med i TV-serien, er svømmeren Alain Bernard, syklisten Jeannie Longo, snowboarderen Anne-Flore Marxer og kunstløperen Philippe Candeloro. Ingen av dem er blant dødsofrene etter mandagens ulykke.

(NTB)