Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hetland blir landslagstrener

Var løpernes favoritt.

NY SJEF: Tor Arne Hetland overtar som landslagtrener for Martin Johnsrud Sundby og resten av de norske langrennsgutta. Foto: NTB Scanpix
NY SJEF: Tor Arne Hetland overtar som landslagtrener for Martin Johnsrud Sundby og resten av de norske langrennsgutta. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Tor-Arne Hetland (42) som hovedtrener for menn allround fra kommende sesong.

Hetland ga seg som langrennsløper etter 2009-sesongen. Da hadde 42-åringen vært på ulike NSF-landslag siden 1992. Hetland er tidligere verdensmester- og olympisk mester. De siste sesongene har Hetland vært landslagstrener i henholdsvis Tyskland, Sveits og Canada.

- Tor-Arne har på dette året opparbeidet seg stor respekt for den jobben han legger ned blant utøverne. Vi vet at vi har gjort et godt valg, og at han er riktig mann for å videreføre den prestasjonskultur vi har utviklet i norsk langrenn.

- Tor-Arne vil være garantisten for den gode treningskulturen som Martin Johnsrud Sundby og co, sammen med Trond Nystad, har stått for den siste perioden, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

- Det har vært flott å få være en del av et lag med løpere som drar i samme retning, og med ønske om å bli best. Trond har vært raus og gitt meg stort ansvar på allroundlaget i årets sesong. Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling, sier Heltand selv til skiforbundet.no
Var favoritt Flere av landslagsløperne har helt siden Trond Nystad offentliggjorde at han skulle slutte, gitt uttrykk for at Hetland ville være en bra erstatter.

Han kjenner både laget og den norske treningsmodellen ekstremt godt, og han vet utmerket hva som skal til for å hevde seg i den internasjonale toppen.

Også dagens sprinttrener Arild Monsen, og kvinnelandslagets trener Egil Kristiansen har vært nevnt som aktuelle kandidater. Langrennskomiteen falt altså ned på Tor Arne Hetland, et ikke akkurat kontroversielt valg.

Så spørs det om Løfshus også må ut og lete etter flere trenere.

Verken Kristiansen eller hans hjelpetrener (og sprinttrener) roar hjelmeset har foreløpig forlenget kontraktene sine.

Arild Monsen på sin side kan fort ende opp med å få jobben med å stable mer eller mindre mørbankede svensker på beina igjen.

Jakter assistent Uansett må sportssjef Vidar Løfshus finne fram til en ny assistent til å gå inn i den jobben Tor Arne Hetland nå får ut av.

Det er også snakk om å utvide trenerteamet med enda en person.

- Vi søker etter en utviklingsorientert trener som kan bidra til å komplementere vårt trenerkorps. Vi ser for oss en trener som har en utfordrerrolle både overfor sprint og allround, men endelig beslutning er ikke tatt, forteller Løfshus.

Hele Norges coronakart