Hetland blir tysk landslagstrener

Vil ta norske skalper i OL.

TIL TYSKLAND: Tor Arne Hetland har lagt opp og blir nå trener i Tyskland. Her sammen med Egil Kristiansen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
TIL TYSKLAND: Tor Arne Hetland har lagt opp og blir nå trener i Tyskland. Her sammen med Egil Kristiansen. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

||| Tor Arne Hetland blir sprinttrener for det tyske langrennslandslaget.

- Tor Arne blir trener for våre sprintere. Han kan lære oss noe, og som ny i trenergjerningen ønsker Tor Arne å lære noe av oss, sier den tyske landslagssjefen Jochen Behle til Adresseavisen.

Hetland selv bekrefter saken og gleder seg til å få hovedansvar for treningsopplegget til Daniel Heun og Josef Wenzl, som utgjør det lille tyske sprintlaget. Sprintkongens oppgave blir å få løperne til å kunne hamle opp med de bortimot utilnærmelige nordmennene i disiplinen.

- Begge to er talentfulle og har et hus som står på fjell fra før. Nå gjelder det å få pyntet på det, forklarer Hetland, som har som mål å få Wenzl til sprintfinalen i Vancouver-OL til vinteren.

Det er ikke bestemt hvor Hetland og kona Guri skal bo, men Sveits, Tyskland og Østerrike er aktuelle land.

- Jeg har hele tiden etter at jeg bestemte meg for å legge opp, hatt en tett dialog med den norske landslagsledelsen og syntes det hørtes spennende ut med et sprintlag for damer. Men jeg har tenkt lenge på dette og har lyst til å prøve meg utenfor det norske systemet. Jeg føler at dette er en prøve på om trenergjerningen er noe for meg. Det er en perfekt måte å lære gamet på. Det eneste jeg kan litt om i verden, er trening med egen kropp, sier Hetland, som for tiden oppholder seg i østerrikske Ramsau.

(NTB)