Tour de ski, Petter Northug:

Hetland er bekymret for Northug: - Jeg håper han har slitt ut sofaen

Håper på opptur i Lahti-VM.

VENTER PÅ PETTER: Herrenes landslagstrener Tor Arne Hetland håper Petter Northug har benyttet pausen godt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VENTER PÅ PETTER: Herrenes landslagstrener Tor Arne Hetland håper Petter Northug har benyttet pausen godt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagstrener Tor Arne Hetland liker dårlig at Petter Northug fortsatt ikke er tilbake i normal trening, men tror han likevel kan prestere i Lahti-VM med kun to til tre ukers trening i beina.

Petter Northug har vunnet et tredvetalls enkeltseirer i Tour de Ski, men i den 11. utgaven er han ikke med. Foreløpig kan ikke hans sesong karakteriseres som annet enn ren fiasko, og to renn i Lillehammer er alt han har fått med seg i verdenscupen.

Trolig ble det for mye trening mot slutten av siste høydeopphold i Val Senales og i dagene etter fram mot den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen.

Northug er dypt savnet i verdenscupmiljøet, og ikke minst under Tour de Ski. Noe annet vil være helt feil å si. Tour de Ski med og uten Northug er to forskjellige konkurranser.

Fortsatt er ikke 30-åringen tilbake i normal trening, og det begynner å haste med å finne formen til VM i Lahti også. Verdensmesterskapet i 2017 starter om knappe to måneder i Lahti i Finland.

- I dag skriver vi 2. januar, og jeg kan i hvert fall si at jeg ikke har snakket med Petter i år. Men jeg pratet med ham i fjor, og Petter må bare ta tiden til hjelp og vente til kroppen responderer. Da kommer dette til å bli bra, sa Hetland da NTB snakket med ham utenfor den norske smøretraileren i Oberstdorf mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer