Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tor Arne Hetland og Skiforbundet avslutter kontrakten

Hetland ferdig i Skiforbundet

Tor Arne Hetland avslutter kontrakten.

AVSLUTTER KONTRAKTEN: Tor Arne Hetland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVSLUTTER KONTRAKTEN: Tor Arne Hetland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det melder Norges Skiforbund torsdag.

Hetland har vært trener for langrennsherrene i tre år, et engasjement han avsluttet i vår.

Det skal ha vært stor intern misnøye med landslagstreneren, og flere løpere skal ha reagert på væremåten hans. Hetlands lederstil og manglende evne til å snakke med løperne skal ha vært blant årsakene til at det oppsto gnisninger dem imellom.

- Det har vært en viss slitasje mellom utøver og trener. Slitasjen ble så stor at vi konkluderte med at Tor Arne ikke kan fortsette i jobben, sa landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet i slutten av april.

Løsningen skulle være å finne en annen rolle for Hetland i forbundet. Løfshus mente Hetland var et stort ledertalent.

Men nå er altså kontrakten avsluttet.

- Jeg har hatt tre veldig fine og utviklende år som herretrener for allroundlaget. Nå ønsker utøverne andre impulser og en annen retning i treningsarbeidet enn den jeg står for, sier Hetland i en pressemelding.

Nå skal han ut på jobbjakt, men utelukker ikke at han kommer til å jobbe med Skiforbundet på et senere tidspunkt.

Resultatene under Hetlands trenerperiode, har det imidlertid vært lite å utsette på. Han har ført de norske langrennsherrene til en utrolig resultatrekke de siste tre årene, noe han kronet med OL i Pyeongchang i vinter:

Fire av seks OL-gull og totalt sju norske medaljer var fangsten som Tor Arne Hetlands gutter sikret seg i Pyeongchang. Det er bedre enn hva langrennsgutta presterte - målt i antall gull - i de olympiske lekene i 2014, 2010 og 2006 til sammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media