Hetland-råd sikret Anita Moen sprintplass i OL

- Hvordan bør jeg legge opp løpet mitt? spurte Anita Moen sprintverdensmester Tor Arne Hetland. Svaret hjalp 34-åringen til hennes andre sprintseier i karrieren.

Salzburg-rennet gikk i regnsludd, men det hindret ikke Moen i å ta storeslem. Stempelet «evig toer» er hun grundig lei av etter 17 pallplasser, men bare én seier. Før i går. Etter råd fra Hetland.

- Det var utrolig deilig. Tidligere har jeg vært utslitt når vi har kommet til spurten fordi jeg har brent av så mye krutt. Jeg har ikke hatt sjøltillit nok til å ikke gå opp i ledelse fra start, har ikke trodd jeg var rask nok, forteller en sprudlende Anita Moen til Dagbladet.

Derfor spurte hun sprintverdensmester Hetland om råd før gårsdagens renn, og fikk til svar hvordan egersunderen ville løst det.

Taktisk suksess

- Og nå har jeg fått kjempesjøltillit på at jeg faktisk er rask nok til å ligge bak. Jeg er mer enn sterk nok til å gå forbi seinere i løpet, smiler Moen.

Damelandslagstrener Svein Tore Samdal satt hjemme i Trøndelag og så rennet på TV, og var klar i sin tale da Moen hadde tatt seieren.

- Hun gikk utrolig bra taktisk. Tidligere har hun hatt problemer med å holde hodet kaldt, men nå hadde hun en flott forsering på slutten, sier Samdal, som også bekrefter at Moen er OL-klar på sprintøvelsen - sammen med nystjerna Vibeke Skofterud.

OL-taktikk

Det passer 34-årige Anita veldig bra. For gårsdagens taktikk har hun også planer om å benytte i Salt Lake City.

- Nå må jeg trene ytterligere på denne taktikken, for den kan jeg bruke i OL, sier Moen.

I dag bærer det hjem til nyttårsfeiring med gode venner, før Val di Fiemme venter 6. januar. Der går hun ikke de to femkilometerne i klassisk og fristil.

- Jeg trenger å trene etter sjukdommen som plaget meg i Asiago, sier Moen.

Sist Anita Moen vant et verdenscuprenn, var i Milano 8. desember 1998.

De to siste OL-sprintløperne vil bli tatt ut etter Val di Fiemme-rennet. Gårsdagens treer Maj Helen Sorkmo ligger godt an.

OL-KLAR: Anita Moen spurte sprintverdensmester Tor Arne Hetland om råd. DEt sendte henne til topps i gårsdagens sprintrenn.