Diskusjonen om ankeretappen i OL

Hetland snur og «vraker» Finn Hågen Krogh som ankermann i OL

- Det er Klæbo, sier landslagtrener Hetland.

DAGENS ANKERMANN: Johannes Høsflot Klæbo er per i dag Norges ankermann på OL-stafetten, sier landslagstrener Hetland. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
DAGENS ANKERMANN: Johannes Høsflot Klæbo er per i dag Norges ankermann på OL-stafetten, sier landslagstrener Hetland. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo er helt ustoppelig om dagen, og vant sin femte strake verdenscupseier på dagens tremil i Lillehammer.

Da alle trodde Martin Johnsrud Sundby hadde kjørt fra Klæbo opp den siste bakken, tok unggutten et magadrag i bunnen av den neste, og spiste opp hele forspranget fram til den regjerende verdenscupvinner Sundby.

Og selvfølgelig skled han forbi på oppløpet og vant igjen.

- Fyren er relativt unik med to ski og to staver om dagen. Han er litt læremester for oss andre. Jeg har alltid lyst til å slå de som slår meg, men Johannes er norsk, han går på laget mitt og er en inspirasjon for oss alle for øyeblikket. Jeg gjør det jeg kan for å slå ham i dag, men jeg er ikke god nok til det. Han er faktisk umulig å ha med å gjøre, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Vraker Krogh

Ingen i verdenscupsirkuset har unngått å legge merke til Klæbos utrolige evner til å vinne skirenn. Og selv i verdenscupens kanskje hardeste løyper vinner han altså en tremil.

Det fikk landslagstrener Tor Arne Hetland til å ombestemme seg i den mye omtalte ankermann i OL-debatten.

- Når du ser dette i dag, så klarer vel til og med journalistene å ta ut siste-etappen. Det sier seg selv hvem som hadde gått siste hvis det hadde vært OL i morgen. Det er Klæbo, sier Hetland.

- Vraker du Krogh?

- Da ville jeg selvsagt vraket Krogh. Det er sunn fornuft, det. Men det er en stund til februar, og vi skal bruke guttene godt. De skal få forberede seg maksimalt, sånn at de kommer hjem med mange medaljer.

Fortjener ikke plassen

For Finn Hågen Krogh har sesongåpninga vært alt annet enn lystig. Krogh forteller overfor Dagbladet at han er litt bekymra for egen form nå, og vurderer å ta en helsesjekk for å finne ut om alt er i orden med kroppen.

Krogh føler han bare slukner utover i løpene han går, og syns ikke det er noe rart at han nå blir vraket som ankermann på stafetten.

- Jeg fortjener ikke den ankeretappen i dag, sier Krogh til Dagbladet, etter 49. plassen på tremila.

Med seks minutter og førti sekunder opp til Klæbo på tre mil, virker veien lang fram mot OL-formen for Krogh.

- Ukene går fort, så vi har ikke mer enn tida og veien, sier Krogh, og vurderer å droppe verdenscupen framover for å få orden på kroppen.

Sundby ler

Nyheten om at Hetland nå vraker Krogh til fordel for Klæbo på stafettavslutningen i Pyeongchang, blir mottatt med lett latter av Martin Johnsrud Sundby.

- Steike, Hetland skyter fra hofta om dagen, altså. Han har virkelig lada hagla. Jeg lurer på om han står og tenker borte i bua her hva han skal si for å få til noen overskrifter. Jeg vet ikke, sier Sundby.

- Kan vi ikke bare være enige om at vi har gode alternativer da, folkens, så kan vi vente litt med å ta ut det laget, fortsetter han.

Hovedpersonen selv tar uttaket av ham med knusende ro. For Klæbo handler det først og fremst om å fordøye de fem strake verdenscupseierne, ikke så mye om stafetten i februar.

- Det er klart det hadde vært artig med en ankeretappe, men jeg tror det er mange andre som fortsatt har en del å gå på. Jeg tror Finn kan gå fort når han kommer i form nå, og det er langt i fra avgjort ennå, sier Klæbo.

Mange bra

Det er også svenskenes Marcus Hellner enig i. Han bryr seg ikke så mye om hvem som går ankeretappen for Norge, for han innser at de norske herrene blir tøffe å slå uansett.

- Dessverre for vår del har de mange bra avsluttere, men jeg vet jo at det kan gå bra for oss likevel. Selv om vi ikke har hatt de beste alltid, sier Hellner til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer