Hetland sprakk i brystfinalen

Ledet halvveis.

LEDET HALVVEIS: Aleksander Hetland ledet halvveis i løpet, men måtte til slutt ta til takke med en 6.-plass i finalen på 50 meter bryst under svømme-EM lørdag. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
LEDET HALVVEIS: Aleksander Hetland ledet halvveis i løpet, men måtte til slutt ta til takke med en 6.-plass i finalen på 50 meter bryst under svømme-EM lørdag. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALLVis mer

Aleksander Hetland ledet halvveis i løpet, men måtte til slutt ta til takke med en 6.-plass i finalen på 50 meter bryst under svømme-EM lørdag.

Hetland var fjerde raskest i fredagens semifinale og jaktet en medalje på 50-meteren. Men selv om kortbaneeksperten var raskest ut, ble det for tøft mot slutten i langbassenget i Ungarn.

Slovenske Damir Dugonjic tok gullet på 27,32, mens Hetland kom inn halvsekundet bak. Nordmannens tid var 14 hundredels sekund svakere enn den han leverte i semifinalen.

Sølvet gikk til Fabio Scozzoli fra Italia, mens greske Panagiotis Samilidis tok bronsen. Matjaz Markic fra Slovenia, som var raskest i semifinalen, endte på 5.-plass.

(NTB)