Hetland tapte på målstreken

Tor Arne Hetland mistet ledertrøyen i verdenscupen i sprint i siste renn. Det skjedde på travbanen i Borlänge.

- Akkurat det var litt bittert, men Thobias Fredriksson vant fortjent. Han gikk ikke de to rennene jeg vant tidlig i sesongen, sa Hetland, som ble henvist til B-finalen i det siste rennet i verdenscupen i sprintlangrenn.

Fredriksson, verdensmesteren i sprint fra Val di Fiemme, vant A-finalen og fikk nok poeng til å passere Hetland, som også ble slått av Håvard Bjerkeli i B-finalen.

Feil spor

- Jeg bommet litt taktisk i semifinalen. Jeg valgte feil spor og kom aldri i rett posisjon, mente Hetland.

Dirk Klessen og Cristian Zorzi var foran ham i semifinalen. Hetland la seg i feil spor fordi han trodde det ville gi best glid inn mot mål. I kvartfinalen levde også Hetland farlig. Han gikk videre på målfoto.

Selv om Hetland ga fra seg ledertrøyen i siste renn, var han godt fornøyd med sesongen. Den ga bronse i VM og 2. plass i sprintcupen.

Tidlig form

- Formen kom tidlig, men det er iallfall bedre å komme i tidlig form enn ikke å finne den, fleipet Hetland etter sprintrennet.

Det gikk foran flere tusen tilskuere på Romme travbane, 20 kilometer sør for Falun hvor Svenska Skidspelen avslutter sesongen med verdenscupfinale kommende helg.

Hetland påpekte også at Thobias Fredriksson vil få det hardt neste sesong. -Det har til nå vist seg umulig å forsvare seieren i verdenscupen sprint sammenlagt. Det får jeg gjøre noe med neste år, sa Hetland.

Tittelforsvarer denne sesongen har vært Trond Iversen som har slitt tungt i år. Beste nordmann torsdag ble Håvard Bjerkeli med seier i B-finalen.

- Det ble for tungt mot tre svensker i semifinalen. Dessuten har jeg ikke fått all sykdom ut av kroppen. Det merket jeg mot slutten av dagens løp, sa Bjerkeli.

For torsdag var det de svenske guttene som sto i fokus. Peter Larsson sikret dobbeltseieren.

(NTB)