- Hetland tror han eier stadion

Ikke nok med at sprintkongen Tor Arne Hetland vant suverent og gledet alle nordmenn på langrennsstadion i går. Samtidig hisset han på seg det som var av svensker. Og da kan det vel ikke bli bedre?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COGNE (Dagbladet): OL- og VM-vinner Tor Arne Hetland vant sin første sprint i klassisk i går. Fra før var tredjeplassen fra Salzburg i romjula i fjor hans beste i stilarten. Men det var i kvartfinalen all dramatikken kom. Svenskene satte sin lit til Mattias Danielsson (29) etter at favoritten deres Peter Larsson ble utslått i kvaliken. Danielsson slåss skulder ved skulder med Hetland på oppløpssida. Det endte med at svensken ramlet. Dermed gikk årets første sprintfinale uten en svenske på startstrek. Danielsson sto igjen lynende forbanna, brølte høyt og satte seg på huk med hodet i hendene. Hetland kom for å snakke ut, men Danielsson bare så olmt på nordmannen uten å si et ord.

Til Dagbladet gir Danielsson denne forklaringen på den bitre reaksjonen:

- Hetland tror han eier stadion. Jeg tror Hetland har en fordel hos juryen fordi han leder verdenscupen og har det navnet han har. Trist at det skal være sånn, men er man nordmann, får man kanskje gjøre som man vil.

Svenskenes sprinttrener Ola Rawald sier det slik:

- Jeg forstår hva Mattias mener.

Hetland nekter

Slik opplevde Danielsson den omdiskuterte situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer