Hetland vant sprinten

Northug på tredje. Bjørgen nummer to i jentenes finale.

(Dagbladet.no): Tor Arne Hetland viste rå styrke da han vant sprintfinalen i italienske Asiago i dag.

Like viktig for de norske sjansene i Tour de ski var Petter Northugs tredjeplass. Bare svenske Thobias Fredriksson skilte de to nordmennene.

Northug fikk 35 bonussekunder, og ligger dermed på fjerdeplass i sammendraget, 31,5 sekunder bak sammenlagtleder Thobias Angerer.

Tyskeren ble nummer 12 etter å ha gått i mål sist i b-finalen i dag. Han innrømmer at han sparte på kreftene i semifinalen og b-finalen.

- Da jeg kom til kvartfinalen, var det eneste målet å komme til semifinalen. Så måtte tenke på helga. Alle som kjenner meg vet at jeg alltid gir 110 prosent i hvert løp, men det kunne jeg ikke i dag, sier Angerer.

Østensen gikk på Brink

Simen Østensen var uheldig i kvartfinalen, og mistet den ene skia da han hektet den i  svenske Jörgen Brink.

Rasende måtte den norske overraskelsesmannen konstatere at skia lå igjen noen meter bak ham i en motbakke, og kvartfinalen var over for hans del.

- Det var kanskje litt unødvendig. Muligens en blanding av manglende rutine og overmot. Det er selvsagt utrolig bittert for Simen. Han tapte kanskje 30 sekunder på uhellet, hevdet Svartedal, som gikk sammen med Østensen i kvartfinaleheatet.

RÅSTERK: Tor Arne Hetland demonstrerte rå styrke i sprintfinalen i Asiago i dag. Foto: Scanpix
RÅSTERK: Tor Arne Hetland demonstrerte rå styrke i sprintfinalen i Asiago i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Han mener de hadde et perfekt løpsopplegg på gang da uhellet inntraff.

Østensen beholder imidlertid andreplassen i sammendraget, 27 sekunder bak Angerer. Russiske Evgenij Dementiev ligger på tredjeplass, 31 sekunder bak.

Bjørgen på andreplass

Marit Bjørgen tok andreplassen i kvinnenes sprint, og klatret samtidig opp på andreplass i sammendraget.

Finske Virpi Kuitunen vant dagens renn, og overtok også sammenlagtledelsen i Tour de ski. Hun leder med 28,3 sekunder på Bjørgen.

Kristin Størmer Steira tapte altså sin sammenlagtledelse, men ligger fortsatt på fjerdeplass 38,7 sekunder bak Kuitunen og kjemper fortsatt om en sammenlagtseier i touren.

Vibeke Skofterud på sjetteplass er 55,6 sekunder bak lederen.

Hetland vant sprinten
Hetland vant sprinten
BJØRGEN TILBAKE: Etter et par tunge renn, var Marit Bjørgen tilbake på dagens sprint. Andreplass i finalen betyr at hun er nummer to også i sammendraget i Tour de ski.
MISTET SKIA:</B> Simen Østensen ga uttrykket «å gå på en Brink» nytt innhold i dag. Han mistet skia etter at han hektet den i svenske Jörgen Brink - her med startnummer 10.