STILLERE I DAG? Robin van Persie jubler for sitt niende - og hittil siste - mål i United-trøya. Motstander var Chelsea. I dag venter Arsenal, og van Persie skal ha sagt at han ikke vil feire en scoring. Foto: Gerry Penny / EPA / NTB scanpix
STILLERE I DAG? Robin van Persie jubler for sitt niende - og hittil siste - mål i United-trøya. Motstander var Chelsea. I dag venter Arsenal, og van Persie skal ha sagt at han ikke vil feire en scoring. Foto: Gerry Penny / EPA / NTB scanpixVis mer

Hetser van Persie for henlagt voldtektssak

Wenger, du får neppe viljen din i dag.

I fotballstudio direkte kl. 13.45: Manchester United - Arsenal

(Dagbladet:) «She said no, Robin, she said no!»

Sangen har vært hørbar på de fleste av Manchester Uniteds kamper i høst - da sunget av motstandernes tilhengere - i tillegg til flere av Arsenal sine.

Bakgrunnen for sangen er historien fra 2005, da den daværende Arsenal-spissen Robin van Persie satt fengslet i to uker hjemme i Nederland, anklaget for voldtekt. Han slapp til slutt fri, saken ble henlagt, og anklageren sa seinere at hun hadde diktet opp alle beskyldninger.

Men fotballfansen hadde dømt, de har nådeløst god hukommelse, og de stiller kompromissøse krav til lojalitet.

Så når Robin van Persie i dag møter gamleklubben Arsenal for første gang siden overgangen til Manchester United, vil han få høre det - selv om kampen går på hans nye hjemmebane Old Trafford.

- Samme hvor mange mål han scoret for Arsenal, samme hva Arsene Wenger sier: I dag vil bortefansen la ham få høre hvor forhatt han er, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker, som skal kommentere United-Arsenal klokka 13.45 i dag.

- Fortjener respekt
Arsenals manager har oppfordret fansen til å avstå fra hets.

- Jeg vet ikke hva slags mottakelse han får fra våre tilhengere, men jeg håper den vil være respektfull, for han spilte for oss i åtte år og gjorde det veldig godt. Da fortjener han respekt, sier Wenger.

Øyvind Alsaker tror imidlertid det vil koke på Old Trafford  i dag:

- Disse oppgjørene har sett noen av de villeste episodene i Premier League-historien. Vi husker klinsjen med Keown og van Nistelrooy, vi husker United som - med alle midler - stoppa Arsenals rekke på 49 kamper uten tap. Og nå blir det ekstra med van Persies overgang, sier Alsaker.

- Klarer ikke den å tenne supporterne, er det noe galt. Da må det i tilfelle skyldes at Arsenal ikke er en utfordrer å regne med lenger, sier han.

Kollega i TV 2, Petter Myhre, er enig:

- Jeg har sett det Wenger har sagt, og jeg er enig at man kunne ønske seg en respektfull tone, men det vil overraske meg veldig hvis Arsenal-fansen ikke gir tyn til van Persie, som var kaptein, og forlot klubben med så mye støy, sier han.

- Det vil være enestående, sett i lys av tilsvarende settinger tidligere, hvis de ikke gjør det.

Straffebom?
Lars Tjærnås, fotballekspert i CMore, tror Robin van Persie vil levere en normal kamp til ham å være mot Arsenal - tross tilropene.

- Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal prestere på sitt gode, normale nivå. Ja, det er en spesiell kamp, men han er åpenbart overbevist selv om at han valgte rett. Da vil han også lettere ha en mental inngang til kampen hvor han ser fram til å bevise nettopp dét, framfor å frykte det motsatte, sier Tjærnås.

- Det er en fordel for van Persie at den går hjemme. Det blir ikke så spesielt som den dagen han skal til Emirates, fastslår Petter Myhre.

- Jeg ser for meg smarte bevegelser, dødelige avslutninger, alt dette som er de store styrkene hans. Han spiller på et veldig stabilt og godt nivå nå. Vi får se mer av det, tror jeg. Jeg sliter med å se hvem i Premier League som er bedre spiller enn ham akkurat nå, sier Øyvind Alsaker, men legger til:

- Det psykologiske aspektet ved å møte gamleklubben er likevel interessant. Thomas Vermaelen, som tok over kapteinsbindet, skal stoppe ham. Hva slags utslag sånne ting får, vet vi ikke på forhånd. Men la oss si van Persie bommer på straffe... Da blir det elektrisk!