Hetses etter at bokser døde

- Jeg orker ikke mer, sier motstanderen til den avdøde bokseren.

FORVIRRET: Bokseren Simiso Buthelezi døde etter en boksekamp i Sør-Afrika. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

Det var noen rystende scener som utspilte seg under en boksekamp i Sør-Afrika nylig.

Simiso Buthelezi (24) møtte landsmann Siphesihle Mntungwa i en tittelkamp i lettvekt søndag, og i den tiende runden ble kampen stoppet. Like før dommeren grep inn, sto Buthelezi og slo ut i løse lufta, med ryggen til motstanderen.

Etter kampen kollapset Buthelezi, ifølge blant andre engelske BBC. Han ble fraktet i hui og hast til sykehus, men livet hans sto ikke til å redde.

Nå hetses motstander Mntungwa etter dødsfallet.

- Jeg fikk skikkelig kritikk og hets i sosiale medier da Simiso var innlagt på sykehus. Det er på et annet nivå nå som han har gått bort. Jeg orker ikke mer. Det eneste som gjenstår for meg - er å ta mitt eget liv. Selv naboene har lagt ut veldig stygge meldinger om meg i sosiale medier. Jeg er ikke trygg lenger, sier Mntungwa til Sowetan Live.

Stemplet som drapsmann

- Jeg drepte ikke Simiso. Vi var i en boksekamp, men det handlet ikke om liv og død. Alt jeg ønsket var å vinne tittelen, noe som kanskje ville endret livet til meg og familien, sier han videre.

Han forteller at han er den eneste i husstanden som jobber, og at han bor med en yngre bror, en tante og hennes barn. Han mistet blant annet mora da han var fire år.

- Så det å vinne tittelen skulle hjelpe meg finansielt. Men folk har stemplet meg som en drapsmann. Det kunne vært meg, sier Mntungwa om det som skjedde.

Han kommer ikke til å delta i begravelsen av frykt for hva som kan skje.

- Det er trist og veldig smertefullt, men jeg gikk ikke inn i ringen med intensjonen om å drepe ham, sier Mntungwa.

Triste scener

Ingunn Rise Kirkeby er hjernekirurg og spesialist i nevrokirurgi. Hun jobber som overlege ved nevrokirurgisk avdeling på Rikshospitalet i Oslo.

- Han er tydelig desorientert, for han vet ikke hvor motstanderen er. Han bare fortsetter i samme retning. Han var allerede litt ustø med en gang. Hvis du ser på hvordan han så ut tidligere, så var han allerede ustabil, han hang i tauene, sier Kirkeby til Dagbladet og fortsetter:

- Det skjedde ikke der og da, det er noe han allerede hadde, som til slutt ble så stort at det ikke var plass til mer i skallen.

Nå skal dødsfallet undersøkes nærmere, for å finne ut nøyaktig hva som skjedde.

- Det bør de gjøre. Det mest sannsynlige er at det skjedde på grunn av boksingen. Vi har ikke sett tidligere runder i kampen, men det er det mest sannsynlige, sier Kirkeby, som mener hendelsen er trist.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer