Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hetses fordi han er norsk

KØBENHAVN (Dagbladet): Brøndby- Hamburger SV 0- 2. «Stolen hans brenner,» skrev danske aviser og gikk til frontalangrep på Åge Hareide etter søndagens uavgjorte fadese i Superligaen. I dag heller de bensin på bålet. For i går kveld brast drømmen om Champions League også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke fortsette på denne måten, sier Brøndby-treneren til Dagbladet.

La det være sagt med en gang: Åge Hareides jobb i en av Danmarks største fotballstoltheter er ikke avhengig av et liv i Champions League. Det er i Superligaen han skal føre Brøndby til toppen. Men «Made in Norway» - og med bare to poeng etter tre serieomganger - er han i ferd med å gå tom for tid.

Fordi han er for norsk for Danmark.

- Det er mulig det - jeg har tenkt tanken sjøl, sier Åge Hareide. - Det er en helt annet mentalitet og kultur i Danmark sammenliknet med det vi kjenner fra Norge. For her er det ikke nok bare å vinne - her skal det se fint ut også.

Tenk deg da hvordan det blir etter enda et tap.

Får sju uker

De mest Hareide-vennlige journalistene jeg snakket med i går kveld gir nordmannen sju uker på å gjøre Brøndby til et dansk topplag. Det vil si at han må se tabelltoppen i løpet av utgangen på september. Men andre, som avisa BT, er ikke i nærheten av å vise samme tålmodighet.

- Sjøl om jeg opplevde det samme i Helsingborg i 1998, hvor vi ikke scoret mål på de fire første kampene og avisene skrev «Send hjem norrbaggen», så ser jeg at vi må ta poeng, sier Åge Hareide. Og - vi må ta dem fort. Men det bekymrer meg ikke og jeg tenker ikke på det.

- Det eneste jeg vet er at noe må skje.

Skjønner ikke norsk

I løpet av tre serierunder og to fattige poeng er Åge Hareide beskyldt for å være for stiv, for norsk og alt for omveltende. Det virker nesten som om man har glemt at han trente Brøndby til ligasølv i våres. Men så er det også denne sesongen det skal gjøres.

Og:

Alt annet enn ligagull er håpløst.

- Sjøl mener jeg at forandringene ikke har gått for fort, sier Hareide til Dagbladet. - Jeg har heller lagt bånd på meg for at det ikke skulle bli for brutalt på klubben og spillerne. Men norsk-stempelet ligger der - jeg er «Made in Norway».

- Det er ikke alle som helt forstår hva jeg mener.

Et klassisk eksempel:

- Ber jeg om lavt press så tror spillerne at agressivititeten skal dempes. Jo lavere vi ligger jo forsiktigere blir det. Og det blir for enkelt - og dumt.

- Her i Danmark er lavt press ensbetydende med defensiv og destruktiv fotball.

Svart i øynene

I går kveld spilte Brøndby en andreomgang som burde gitt dem Mesterliga-ambisjoner før returen i Hamburg. Det eneste de ikke gjorde var å score mål. Og så kom tyskerne - to ganger - og vant 2- 0.

Da Hareide gikk av banen var han svart i øynene.

- Det virker så forbannet urettferdig. Både spillerne og jeg hadde trengt et resultat i denne kampen. Men isteden brenner vi tre hundreprosentsjanser på 0- 0 og så glipper vi to ganger katastrofalt i markeringene. Søndag reiser Brøndby for å møte serieleder Silkeborg borte. De må vinne - flott. For Hareides timeglass, som er fylt med fotballfaglighet, agressivitet og bevegelser i bakrom, er i ferd med å gå tomt.

Uten mål og poeng er det bånn å være norsk i Danmark.

PRESSET MOT VEGGEN: Brøndby-trener Åge Hareide forsøker å forklare danske journalister hvorfor klubben tapte igjen. - Det virker så forbannet urettferdig, sier moldenseren.