Hetset Desailly på direkten

Ron Atkinson trodde mikrofonen var av.

(Dagbladet.no) Ron Atkinson er tidligere Manchester U-, WBA-, Aston Villa- og Sheffield W-manager. Fram til i går var han også ekspertkommentator for den britiske TV-kanalen ITV.

«Big Ron» tabbet seg ut tirsdag kveld, under mesterligakampen mellom Chelsea og Monaco. Da brølte Atkinson ut skjellsord uten å vite at mikrofonen hans var påslått, melder The Sun og The Guardian i dag.

Banneordene hans ble rapportert inn av briter bosatt ved den arabiske gulf, som hørte på ITVs sending via kanalen ATR. I Storbritannia slapp seerne svertingen, fordi sendingen var overført til studio.

Rasistisk hets

Mye av det Atkinson blåste ut kan neppe karakteriseres som noe annet enn grovt rasistisk.

- En jævla lat stor nigger, sa Atkinson om Desailly før den 36-årige Chelsea-kapteinen også ble stemplet som «jukserumpe».

Også andre i Chelsea fikk passet påskrevet av 65-åringen.

«Lat jævel» er Juan Sebastian Veron i Atkinsons språkdrakt. Manager Claudio Ranieri er en «idiot» og «wop» - et nedsettende uttrykk om italienere.

I går var Atkinson en angrende synder. Men det redder ikke jobben hans. ITV sier at episoden var en trist hendelse for en respektert TV-stasjon.

- Jeg må ha steiner i hjernen min. Jeg vil gjerne unnskylde meg overfor Marcel Desailly, sier Atkinson.

I ettermiddag ble det kjent at 65-åringen også mister sin bijobb som spaltist i den anerkjente avisa The Guardian.

- Vår kontrakt med Ron Atkinson, om å skrive en ukentlig spalte med taktikktavle, er blitt opphevet med umiddelbar virkning. Begge parter er enige om det, melder avisa.

Scheie: - Forferdelig

Ifølge NRK-kommentator Arne Scheie har aldri norske TV-kommentatorer dummet seg ut på samme måte.

- Dette høres helt forferdelig ut, sier Arne Scheie til Dagbladet.no når han blir fortalt om rableriet til Atkinson.

Han møtte selv Atkinson i Oslo da manageren var sidekommentator for britisk TV under VM-kvaliken mellom Norge - England på Ullevaal i 1981.

- Hvis episodene er slik den høres ut, er det nok veldig tøft for Atkinson, sier Scheie.

UTSKJELT PÅ DIREKTEN:</B> Ron Atkinson kom med rasistisk hets mot Marcel Desailly (t.v) og stemplet Claudio Ranieri som idiot under en direktesending.