Hetset Desailly på direkten

Ron Atkinson trodde mikrofonen var av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Ron Atkinson er tidligere Manchester U-, WBA-, Aston Villa- og Sheffield W-manager. Fram til i går var han også ekspertkommentator for den britiske TV-kanalen ITV.

«Big Ron» tabbet seg ut tirsdag kveld, under mesterligakampen mellom Chelsea og Monaco. Da brølte Atkinson ut skjellsord uten å vite at mikrofonen hans var påslått, melder The Sun og The Guardian i dag.

Banneordene hans ble rapportert inn av briter bosatt ved den arabiske gulf, som hørte på ITVs sending via kanalen ATR. I Storbritannia slapp seerne svertingen, fordi sendingen var overført til studio.

Rasistisk hets

Mye av det Atkinson blåste ut kan neppe karakteriseres som noe annet enn grovt rasistisk.

- En jævla lat stor nigger, sa Atkinson om Desailly før den 36-årige Chelsea-kapteinen også ble stemplet som «jukserumpe».

Også andre i Chelsea fikk passet påskrevet av 65-åringen.

«Lat jævel» er Juan Sebastian Veron i Atkinsons språkdrakt. Manager Claudio Ranieri er en «idiot» og «wop» - et nedsettende uttrykk om italienere.

I går var Atkinson en angrende synder. Men det redder ikke jobben hans. ITV sier at episoden var en trist hendelse for en respektert TV-stasjon.

- Jeg må ha steiner i hjernen min. Jeg vil gjerne unnskylde meg overfor Marcel Desailly, sier Atkinson.

I ettermiddag ble det kjent at 65-åringen også mister sin bijobb som spaltist i den anerkjente avisa The Guardian.

- Vår kontrakt med Ron Atkinson, om å skrive en ukentlig spalte med taktikktavle, er blitt opphevet med umiddelbar virkning. Begge parter er enige om det, melder avisa.

Scheie: - Forferdelig

Ifølge NRK-kommentator Arne Scheie har aldri norske TV-kommentatorer dummet seg ut på samme måte.

- Dette høres helt forferdelig ut, sier Arne Scheie til Dagbladet.no når han blir fortalt om rableriet til Atkinson.

Han møtte selv Atkinson i Oslo da manageren var sidekommentator for britisk TV under VM-kvaliken mellom Norge - England på Ullevaal i 1981.

- Hvis episodene er slik den høres ut, er det nok veldig tøft for Atkinson, sier Scheie.

UTSKJELT PÅ DIREKTEN:</B> Ron Atkinson kom med rasistisk hets mot Marcel Desailly (t.v) og stemplet Claudio Ranieri som idiot under en direktesending.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer