Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hetset i Aalborg

Fra den dagen Ståle Solbakken (32) offentliggjorde at han kunne tenke seg å skifte klubb, ble han utsatt for hets fra Aalborg-fansen. Nå synes sjøl flere AaB-fans at det er gått over streken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solbakken har blitt beskyldt for å være pengegrisk, fansen har laget hetssanger og nordmannen har blitt utsatt for drapstrusler på grunn av at han ønsket seg vekk fra Aalborg.

Nå er Ståle glad et klubbskifte er i boks. I København er det deilig å være norsk.

- Jeg fikk en del brev og telefoner hjem, ja. De ønsket meg ikke akkurat alt godt her i livet, sier Ståle til Dagbladet.

Truslene kom fra den samme fansen som har elsket Ståle de siste par åra.

- Jeg synes ikke de har så mye å klage på. Jeg føler at jeg gjorde en god jobb de årene jeg var der, sier Solbakken.

Takke seg selv

Flere Aalborg-fans har de siste dagene gått i forsvar av Solbakken på fansens egen hjemmeside.

«Heller ikke jeg hadde hatt veldig lyst til å være et sted, hvor de som støttet en, i stedet faller en i ryggen, og sender trusselbrev og sjikanerer familien med telefoner. Alt i alt tror jeg kun AaBs fans kan takke seg selv for at det ble som det ble,» lyder et av innleggene.

En annen skriver:

«La Ståle være Ståle. Mannen er borte og har ingen glede av latterlige sanger.»

Perfekt debut

Solbakken debuterte for FC København med 2- 1-seier over Åge Hareides Brøndby søndag. Nordmannen brukte den drøye halvtimen han fikk godt.

- Det var godt å få en sånn start. En merker et det er et visst press på oss nye. Selv om jeg bare var innbytter følte jeg at jeg klarte å bidra noe da jeg kom inn, sier Solbakken.

I tillegg til Solbakken er Pascal Simpson og Jacob Laursen nye i klubben. Neste kamp spilles først 6. september. De kommende dagene skal Solbakken bruke til å finne seg et hus til seg og familien i den danske hovedstaden.

<B>TELEFONER:</B>Ikke alle av fansen i Aalborg satte pris på Ståle Solbakken gikk til FC København. - Jeg fikk en del brev og telefoner hjem, ja. De ønsket meg ikke akkurat alt godt her i livet, sier Solbakken.