UHELDIG: Bastian Schweinsteiger (til høyre) touchet ballen med hånda i duellen med Patrice Evra.  Dommeren blåste straffe. Foto: NTB Scanpix
UHELDIG: Bastian Schweinsteiger (til høyre) touchet ballen med hånda i duellen med Patrice Evra.  Dommeren blåste straffe. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hett i Tysklands garderobe: - Alle var sjokkerte. Jeg måtte roe dem ned

Dårlig stemning etter Schweinsteigers hands. 

Tyskland - Frankrike 0-2 (0-1)

MARSEILLE (Dagbladet): Tyskland så ut som om de skulle ta i land semifinalen mot Frankrike torsdag kveld. Så handset Bastian Schweinsteiger i en duell med Patrice Evra rett før pause. Dommeren var nådeløs og pekte på ellevemeteren.

Schweinsteiger - som har hatt en dårlig sesong i Manchester United på grunn av skader - fortvilte. Antoine Griezmann gjorde ingen feil. Samme mann økte til 2-0 etter 72 minutter. Det ble også sluttresultatet.

TYSK SORG: Storavisa Bild lider med Schweinsteiger.
TYSK SORG: Storavisa Bild lider med Schweinsteiger. Vis mer

- Vi hadde muligheten til å score. Så kom straffesituasjonen. Alle spillerne var sjokkerte, jeg måtte roe dem ned i garderoben, sa trener Joachim Löw på en pressekonferanse i natt.

- Jeg vil ikke si noe om dommeren. Jeg gjør ikke det etter kamper. Straffen, jeg vet ikke ... Det skjer på et tiendedels sekund. Det er uflaks, det er ikke noen å klage på, sa Löw.

Lider med Schweinsteiger

Tysklands største avis, Bild, har Schweinsteiger over hele førstesida i dag.

«Weini» lyder tittelen, og er et ordspill på kallenavnet «Schweini». Det betyr gråt, og avisa slår fast at den lider med Schweinsteiger .

- Hendene i været, vi er ute av EM, skriver avisa, som påpeker at handsen kostet Tyskland EM-finalen.

Schweinsteiger har slitt med skader, spesielt i kneet, etter at han kom til Manchester fra Bayern München.

FRANSK GLEDE: Les Bleus er i ekstase. Det blir selvsagt til L'Extase i dagens utgave av den franske sportsavisa L'Equipe. 
FRANSK GLEDE: Les Bleus er i ekstase. Det blir selvsagt til L'Extase i dagens utgave av den franske sportsavisa L'Equipe.  Vis mer

Likevel henges ingen ut som syndebukk med brask og bram i dag. Gjennomgangsmelodien over hele linja i natt var at Tyskland var best, men at Frankrike sikret seg de nødvendige målene.

Bedre lag

- I 2008 og 2010 ble vi slått ut av et bedre lag (Spania). Det var ikke tilfelle nå, sier Löw.

- Det var mye som gikk feil, men jeg må berømme laget. Vi ga mye og hadde et flott kroppsspråk. Dessverre scoret vi ikke mål.

Mer oppløftet etterpå var Frankrike-trener Didier Deschamps:

- Vi hadde problemer, men vi ga aldri opp. Vi måtte lide for seieren. Dette laget har alt som skal til for å bli elsket, sa han.

« L'Extase» skriver den franske sportsavisa L'Equipe i dag. Det er et ordspill på Les Bleus og ekstase - og skildrer de glade følelsene i Frankrike.

Frankrike møter Portugal i finalen søndag.