Hevder å vite sannheten om Rooneys «fylleskandale»

«Storm i ølglass».

UT MOT DEKNING: Manchester United-stjerna Wayne Rooney er sterkt kritisk til dekningen av hans spkalte «fylleskandale». Foto: XPOSUREPHOTOS.COM / NTB Scanpix
UT MOT DEKNING: Manchester United-stjerna Wayne Rooney er sterkt kritisk til dekningen av hans spkalte «fylleskandale». Foto: XPOSUREPHOTOS.COM / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): «Storm i ølglass» er begrepet mange i England har brukt om ståheien rundt Wayne Rooney den siste uka.

Bryllupsfesten hvor Rooney skal ha drukket seg «stupfull» ble fulgt av fotografier i den kulørte delen av britisk presse, og blir omtalt som «en skandale».

De samme nyhetsartiklene hevdet at han hadde ignorert spesifikke ordre fra den midlertidige landslagssjefen Gareth Southgate om å gå tidlig til sengs.

Ingen pålegg

Men nå tegnes det nok et bilde av hva som egentlig foregikk i kulissene - denne gang av BBC-journalist David Ornstein.

Ornstein blir sett på som en av de mest pålitelige journalistene i det lunefulle britiske presselandskapet, og mener å vite at Southgate aldri ga noen ordre til Rooney om at han skulle tidlig i seng.

Han sier også at Rooney aldri skal ha fått noe pålegg fra forbundet om å komme med en offisiell beklagelse slik mange har hevdet.

Manchester United-spissen kom riktignok med en unnskyldning via sin talsperson, men gjorde det senere klart at han synes dekningen av saken har gått over stokk og stein.

- Det som har skjedd er respektløst. Jeg er stolt over å få spille for landet mitt og jeg er stolt over det jeg har fått til. Det er ikke over. Jeg mener at det som har skjedd er respektløst. Det viser mangel på respekt og jeg mener at nok er nok. Det er alt jeg vil si, var meldinga fra 31-åringen som står med 119 landslagskamper.

Regler

Ornstein trekker også fram at forbundet heller ikke har kommet med noe uttalelser eller reaksjoner overfor Liverpool-duoen Adam Lallana og Jordan Henderson.

Ifølge rapportene i britisk presse skal de to ha besøkt en strippeklubb i Bournemouth på den samme fridagen med landslaget. Det betyr i så fall at de to lagkameratene brøt med en FA-regel som ble innført i 2012.

Det engelske fotballforbundet (FA) innførte da en regel som sier at spillerne ikke får lov til å besøke nattklubber når de er på oppdrag med landslaget.

Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville mener at verken Rooney-saken eller Lallana/Henderson-saken burde blitt omtalt i media. Han kaller sakene for «sladrehistorier» som ikke hører hjemme i avisene.

«Vi har nå en situasjon der to gode gutter som Lallana og Henderson må bli tvunget til å si unnskyld! Dette er en sjokkerende behandling», skriver Neville.