SKAL VÆRE FERDIG: Carlo Ancelottis dager i Real Madrid kan være talte om kort tid. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKAL VÆRE FERDIG: Carlo Ancelottis dager i Real Madrid kan være talte om kort tid. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Hevder Ancelotti er ferdig i Real Madrid

- Det er i overkant drastisk.

(Dagbladet): Både spanske og italienske medier som Cadena COPE, Sky Italia og La Gazzetta Dello Sports melder at Carlo Ancelotti (55) vil få sparken som Real Madrid-manager etter lørdagens hjemmekamp mot Getafe.

Etter at Ancelotti tok over Real Madrid i 2013 har 55-åringen ledet Real Madrid til fire titler, inkludert fjorårets suksess i Champions League. Ligagullet mangler imidlertid - og årets troféløse sesong skal ha beseglet Ancelottis skjebne i den spanske hovedstaden.

- I likhet med mange andre tenker jeg at avgjørelsen er i overkant drastisk, hvis det stemmer. Han fortjener kanskje ikke å få sparken bare ett år etter at han vant Champions League med dem. Det er bare et nytt bevis på at Real Madrid ikke tenker på samme måte som alle andre klubber, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Benitez skal være aktuell Napoli-manager Rafael Benitez (55) er en av de heteste kandidatene til å overta den prestisjefylte jobben. Den omdiskuterte spanjolen har en imponerende merittliste, som inneholder blant annet en Champions League-tittel med Liverpool og to La Liga-troféer med Valencia.

Det har tidligere blitt skrevet at Benitez egentlig var så godt som enig med engelske West Ham om å bli klubbens nye sjef til sommeren, men at samtaler med Real Madrid-president Florentino Perez skal ha fått 55-åringen til å trekke sitt kandidatur i siste liten.

- Jeg tror ikke Real Madrid sparker Ancelotti bare for å sparke ham, men at Perez har blitt overbevist om at Benitez er rett mann til å overta. I tillegg er Benitez fra Madrid. Det kan også spille inn, sier Veland.

La Liga-eksperten tror samtidig at et eventuelt managerbytte vil medføre en stilendring for Real Madrid.

- Etter et trofeløst år i 2015 ser Real Madrid antakeligvis på Benitez som en som har gode muligheter til å få troféer umiddelbart.

Endring for Ødegaard Om Ancelotti forsvinner betyr det samtidig at Martin Ødegaard (16) får ny sjef under et halvt år etter at han dro fra Strømsgodset til Madrid. Veland tror på sin side ikke at dét vil få særlig stor betydning for fremtiden til 16-åringen fra Drammen. 

- Jeg tror ikke Martin, Hans Erik (pappa) eller Tore Pedersen (rådgiver) er overrasket over at de er kommet til en klubb som bytter trener en gang i ny og ne. Det fjerner noe trygt og godt som har vært til nå, men jeg kan ikke finne noe som er negativt med Rafael Benitez i denne sammenhengen.

Ancelotti har lenge vært en beundrer av Ødegaard. Senest i februar uttalte italieneren til Dagbladet han var imponert over ungguttens ferdigheter, men at han måtte få tid til å utvikle seg i fred og ro.

Sist måned tok Ancelotti også med Ødegaard i troppen til seriemøtet med Almeria. Da ble han sittende på benken hele kampen, men på lørdag er det en ny mulighet for at Ødegaard får sin A-lagsdebut. Da kommer Getafe på besøk til Santiago Bernabéu i det som er en betydningsløs kamp for «Los Blancos». Og det som kan være Ancelottis aller siste kamp som Real Madrid-sjef.