Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Ancelotti får sparken til sommeren

Flere engelske storaviser enige i dag.

USIKKER FRAMTID: Konsensus i engelske aviser i dag er at Carlo Ancelotti er inne i sin siste sesonge som manager for Chelsea. Her fra kampen mot Wayne Rooney og Manchester United tirsdag.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
USIKKER FRAMTID: Konsensus i engelske aviser i dag er at Carlo Ancelotti er inne i sin siste sesonge som manager for Chelsea. Her fra kampen mot Wayne Rooney og Manchester United tirsdag.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Chelsea-manager Carlo Ancelotti kunne ikke svare for sin egen framtid da han ble spurt etter det skuffende kvartfinalenederlaget for Manchester United i Champions League denne uka.

- Jeg vet ikke, det er ikke et spørsmål en manager kan svare på, sa italieneren, og fastslo at han ikke hadde hørt fra eier Roman Abramovitsj.

I dag skriver flere engelske storaviser at Ancelottis er ferdig på Stamford Bridge - i det minste etter sesongen.

Independent, Telegraph og Guardian er blant avisene som viderebringer nyheten fra Chelsea-apparatet, og førstnevnte siterer en «høytstående kilde» på at Ancelotti etter all sannsynlighet blir sparket og erstattet.

Italieneren skal ha blitt forespeilet utfallet allerede for en måned siden, men med mer enn et år igjen av kontrakten, som gir ham over 50 millioner kroner i året, skal han være lite lysten på å gå frivillig.

Dermed blir det trolig opp til Roman Abramovitsj å ta affære.

Flere kandidater
Russeren oppsøkte ifølge Guardian Chelsea-garderoben etter tapet for United, der han oppfordret spillerne til å «fortsette å kjempe» ut sesongen.

En talsmann for London-klubben sier offisielt at «alt går som vanlig» framover, men den brede lekkasjen i media kan tyde på at prosessen med å erstatte Carlo Ancelotti er i gang.

Det er selvfølgelig også startskuddet for spekulasjonene rundt hvem som skal ta over den brennhete managerstolen på Stamford Bridge.

Det første navnet som dukker opp er naturlig nok Guus Hiddink, som hadde stor suksess i Chelsea som vikar, og som er god kompis med Roman Abramovitsj.

Nederlenderen skal imidlertid være lite lysten på å bli fulltidsmanager for en klubb, og er under kontrakt med Tyrkia, som for tiden spiller for kvalik til EM i 2012.

- Guus vil respektere kontrakten sin. Og slik som resultatene har vært, ser det ut som Tyrkia vil klare en kvalikplass dersom de klarer uavgjort mot Belgia 3. juni og mot Østerrike i september, sier Hiddinks agent, Cees Van Nieuwenhuizen til Telegraph.

Dersom Tyrkia skulle klare å kvalifisere seg til EM, er Hiddink trolig med helt til det er over. Og nederlenderen har til nå gjort det til en æressak å ikke bryte en kontrakt.

- Klarer de ikke kvalik, har han allerede sagt at han slutter. Men teknisk sett er det ikke mulig for ham å gå til Chelsea nå. Det har ingenting med forholdet til Roman Abramovitsj å gjøre, det er godt, men Guus har aldri brutt en kontrakt, og Roman forstår det standpunktet, sier Van Nieuwenhuizen.

Mourinho-comeback?
Samtidig kastet tidligere Italia-sjef Marcello Lippi sitt navn inn i potten denne uka. Lippi har vært arbeidsledig etter at han sluttet i jobben som landslagstrener etter VM.

- Jeg skulle gjerne ha trent Chelsea, og Premier League fascinerer meg. Jeg har hatt et behagelig friår, men jeg savner trenerjobben, sier Lippi, ifølge Guardian.

Selvfølgelig dukker også José Mourinhos navn opp når det er snakk om Chelsea.

Mirror hevder flere av spillerne ønsker seg portugiseren, som ble sparket av Abramovitsj etter en rift i 2007, tilbake i managerstolen.

Spørsmålet er om det er en kamel russeren er villig til å svelge.

Mourinho sa selv før Reals kamp mot Tottenham i går at framtiden hans ligger i Premier League, men at han ikke er sikker på om det vil skje før etter treårskontrakten med Madrid-klubben.

Spillerne vil ta sølv
I Chelsea er det foreløpig ingenting som er offentlig rundt trenersituasjonen, og Roman Abramovitsj skal heller ikke ha informert noen om hva han kommer til å foreta seg.

Flere av avisene spekulerer også på om Ancelotti vil sitte videre dersom russeren ikke får overtalt Guus Hiddink.

Spillerne fortsetter å konsentrere seg om seg selv, og om å fullføre sesongen på best mulig måte. En andreplass i Premier League er fortsatt innen rekkevidde.

- Vi vinner sammen, og taper sammen. Vi må avslutte denne sesongen sterkt, for oss selv, for klubben, for alle. Vi spiller ikke bare for manageren eller eieren, vi spiller for hele klubben, sier Petr Cech.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media