Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Armstrong sendte truende SMS til sykkel-frue

Rasende etter at kamerat vitnet mot ham.

GAMLE VENNER: Lance Armstrong og Levi Leipheimer syklet sammen i blant annet Astana. I bevismaterialet som i dag er offentliggjort hevdes det at Armstrong sendte en truende SMS til kona til kompisen etter at det ble kjent at Leipheimer skulle vitne mot ham. Foto: AP Photo/Michael A. Mariant
GAMLE VENNER: Lance Armstrong og Levi Leipheimer syklet sammen i blant annet Astana. I bevismaterialet som i dag er offentliggjort hevdes det at Armstrong sendte en truende SMS til kona til kompisen etter at det ble kjent at Leipheimer skulle vitne mot ham. Foto: AP Photo/Michael A. Mariant Vis mer

(Dagbladet): Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) publiserte i dag bevisene de har i dopingsaken mot Lance Armstrongs tidligere lag US Postal Service.

«Drev det mest sofistikerte, det mest profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet sportsverdenen har sett», skriver USADA om Armstrong.

I en 200 sider lang kortversjon av bevismaterialet kommer det også fram episoder der Armstrong angivelig skal ha truet tidligere lagkamerater som ville vitne i saken mot ham.

SMS-trussel
«Jeg skal gjøre livet ditt til et helvete», skal Armstrong ha sagt til Tyler Hamilton da de tilfeldigvis møttes på en restaurant i fjor.

I dokumentet som USADA offentliggjør i kveld kommer det fram at Armstrong også skal ha oppført seg truende mot Levi Leipheimers kone, Odessa.

Etter at det ble kjent at Leipheimer skulle vitne mot Armstrong sendte han følgende SMS til eks-lagkameratens kone:

SAMMEN I MANGE ÅR: Lance Armstrong og Levi Leipheimer syklet sammen i flere år. Foto: AFP PHOTO PATRICK HERTZOG
SAMMEN I MANGE ÅR: Lance Armstrong og Levi Leipheimer syklet sammen i flere år. Foto: AFP PHOTO PATRICK HERTZOG Vis mer

«Run don't walk» (løp, ikke gå).

Armstrong og kvinnen hadde ikke hatt kontakt på flere år, og tekstmeldingen ble oppfattet som truende med tanke på Leipheimers vitnemål.

Totalt vitner 26 personer mot Armstrong i saken, og 11 av disse er tidligere ryttere der flere syklet med Armstrong: Frankie Andreu, Michael Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters og David Zabriskie.

Fikk ikke ny kontrakt
Det hevdes også at Leipheimer ikke fikk ny kontrakt med sykkellaget RadioShack som følge av hans standpunkt i saken mot Armstrong.

Laget var på mange måter skreddersydd for Lance Armstrong etter Tour-comebacket i 2009, og Leipheimer skal ha mottatt flere meldinger som antydet at han ikke burde vitne mot Armstrong.

Johan Bruyneel var direktør for sykkellaget, og skal ha fortalt Leipheimer at han ikke fikk ny kontrakt. Bruyneel var sjef for US Postal med Armstrong i spissen under alle hans sju Tour-seire, og er en kontroversiell mann i sykkelsirkuset.

- Det viktige er først og fremst å finne alle de andre som har vært med på dette. Lance er et stort navn, og han hadde kanskje hovedrollen. Men det er viktig å huske at det kan være mange andre som var med. Sportsdirektører som var med i dopingsaker i 1998, skal ikke få være med i dag, sa TV 2s sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg til Dagbladet tidligere i kveld.

- Blant de som er mest kontroversielle er Johan Bruyneel, og det er spennende å se om denne saken får følger for ham, sier Stoltenberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media