FIKK NEI: Lance Armstrong ville tilby cirka 1,4 millioner kroner til USADA i 2004, men fikk ikke lov. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FIKK NEI: Lance Armstrong ville tilby cirka 1,4 millioner kroner til USADA i 2004, men fikk ikke lov. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Hevder Armstrong ville tilby millionbeløp

- Uakseptabelt, sier USADA-sjefen.

Tidligere i dag ble det kjent at Lance Armstrong skal fortelle alt om dopingjukset i et intervju med talkshow-vertinnen Oprah Winfrey neste uke.

Nå kommer det fram at Lance Armstrong forsøkte å donere 250.000 dollar (1,4 millioner kroner) til Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) i 2004.

Det kommer fram i programmet «60 minutes» på amerikansk TV, og det er styrelederen i USADA, Travis Tygart som bekrefter dette.

Uakseptabelt
Han kaller tilbudet om pengestøtte fra Armstrong for «totalt uakseptabelt», og sier i programmet at han umiddelbart takket nei til pengene.

- Da tilbudet kom var jeg nærmest målløs. Vi hadde ingen problemer med å avslå tilbudet, sier styrelederen.

«Mafiametoder»

MÅLLØS: Tryvis Tagart trodde ikke det han hørte da tilbudet om pengestøtte fra Armstrong kom. Foto: AP / NTB Scanpix
MÅLLØS: Tryvis Tagart trodde ikke det han hørte da tilbudet om pengestøtte fra Armstrong kom. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Tygart mener Armstrong drev med rene «mafiametoder», og han fordømmer også den donasjonen den amerikanske supersyklisten gjorde på 100.000 dollar (vel 550.000 kroner) til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i forkant av tilbudet til USADA.

Tim Herman, som er Armstrongs advokat, sier at det aldri har vært snakk om noe forlag fra Armstrong om å gi penger til Det amerikanske antidopingbyrået.

- Dette medfører ikke riktighet. Armstrong hørte om dette første gangen i dag, sier Herman til avisen USA Today.

(NTB-AFP)