Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aubameyang på vei til Arsenal

Hevder Arsenal truer Chelsea i overgangsdrama

Arsenal, Chelsea og Borussia Dortmund er involvert i gigantavtalen med Pierre-Emerick Aubameyang.

SANCHEZ HVEM? Kan Pierre-Emerick Aubameyang fylle tomrommet etter Alexis Sanchez? Arsenal-fansen håper svaret er et rungende ja. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
SANCHEZ HVEM? Kan Pierre-Emerick Aubameyang fylle tomrommet etter Alexis Sanchez? Arsenal-fansen håper svaret er et rungende ja. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Arsenal er i ferd med å forsterke angrepet med Borussia Dortmund-spissen Pierre-Emerick Aubameyang. Det har lenge vært snakk om at 28-åringen ville bli Arsenal-spiller, etter at spilleren selv ba om å bli solgt i dette vinduet.

Det største hinderet har hele veien vært Dortmunds jakt etter en erstatter. Klubben er ikke interessert i å slippe Aubameyang om det ikke kommer inn en angriper på Signal Iduna Park.

28-åringen ble observert på London-klubbens treningsfelt tidligere tirsdag, i påvente av at Dortmund ville få inn en erstatter.

Klubbene skal tidligere i uka ha blitt enige om en overgang på mellom 55 og 60 millioner pund (mellom 605 og 660 millioner kroner) ifølge engelske medier.

Dominoeffekten

Men det er noen skjær i sjøen, samtidig som det har utviklet seg til å bli en overgang som kan gi en skikkelig dominoeffekt.

For Arsenal så først ut til å slippe Olivier Giroud til rivalene Chelsea for rundt 20 millioner pund (rundt 220 millioner kroner). Samtidig ville det føre til at Chelsea-spiss Michy Batshuayi kunne gå til Borussia Dortmund som erstatter for Aubameyang. Alle parter ville tilsynelatende blitt glade over en slik ordning.

Men BBCs David Ornstein melder imidlertid i kveld at Chelsea i siste liten forsøker å presse ned prisen på Giroud. Samtidig forteller Ornstein at Arsenal på sin side truer Chelsea med å låne ut Giroud til Borussia Dortmund i stedet, slik at de får inn en erstatter for Aubameyang.

Det store spørsmålet er så om Giroud selv er villig til å flytte til Tyskland framfor å bli værende i London. Franskmannen ønsker, i likhet med flere spillere, å skifte klubb i håp om spilletid og en billett til VM i Russland til sommeren.

Å VEI BORT: Arsenals Olivier Giroud. Foto: Paul Marriott/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
Å VEI BORT: Arsenals Olivier Giroud. Foto: Paul Marriott/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Engelske medier skriver at Aubameyang etter planen skal gjennomgå den medisinske testen i Arsenal i morgen, dersom Dortmund får inn en erstatter tidsnok.

Chelsea har på sin side blitt linket til det som kan krype og gå av hodesterke spisser i januar. Alt fra Peter Crouch til Edin Dzeko har blitt nevnt. Batshuayi scoret nylig to mål mot Newcastle i FA-cupen, men Conte ønsker likevel å sende belgieren på lån.

Dermed ser det ut til å være fire mulige løsninger på Aubameyang-avtalen per nå:

Aubameyang går til Arsenal og Giroud går motsatt vei.

Aybameyang går til Arsenal, Giroud går til Chelsea og Batshuayi går til Borussia Dortmund.

Aybameyang går til Arsenal, Giroud og Batshuayi blir værende og Dortmund finner seg en annen erstatter.

Aubameyang blir værende i Borussia Dortmund, om ikke klubben finner en erstatter.

The Telegraph og Matt Law melder på sin side at Arsenal og Chelsea er enige om en overgangssum på 18 millioner pund.

Overgangsvinduet stenger for øvrig 23.00 engelsk tid onsdag kveld

Tørster etter storsignering

Og det er ikke noen tvil om at Arsenal-fansen tørster etter et stort navn inn porten på Emirates, etter at Alexis Sanchez dro til Manchester United tidligere denne måneden.

Henrikh Mkhitaryan var et plaster på såret for mange, men Aubameyang vil nok lindre savnet etter Sanchez enda mer.

Da beskjeden kom om at Aubameyang var om bord på et spesifisert fly til Luton flyplass, var det hele 33 000 personer som fulgte reisen på flynerdetjenesten FlightRadar24​ (du kan lese mer om hvordan tjenesten fungerer her).

Det jobbes nok på spreng i flere klubber i kveld, og det spørs om vi får en løsning før Deadline Day.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!