Hevder at 48 syklister var dopet i Touren 2008

Riccardo Riccò er selv utstengt i 12 år.

 FLERE VAR DOPET:  Riccardo Riccò hevder at hele 48 utøvere testet positivt for doping under Tour de France i 2008. Foto: NTB Scanpix/ REUTERS / Christophe Ena.
FLERE VAR DOPET: Riccardo Riccò hevder at hele 48 utøvere testet positivt for doping under Tour de France i 2008. Foto: NTB Scanpix/ REUTERS / Christophe Ena.Vis mer

(Dagbladet) Den italienske syklisten Riccardo Riccò ble i fjor utestengt i 12 år (!) for gjentatte brudd på dopingbestemmelsene. Han er utestengt fram til april 2024.

Twittermelding Tilbake i 2008 testet han positivt på det forbudte stoffet EPO under Tour de France. Sammen med tre andre ble han kastet ut av rittet.

Nå hevder klatrespesialisten via Twitter at hele 48 ryttere var dopet under Touren.

Riccò, Stefan Schumacher, Leonardo Piepoli og Bernhard Kohl testet alle positivt under 2008-touren.

Det er til det italienske sykkelmagasinets «Cycling Pro» italieneren kommer med påstanden.

Det internasjonale sykkelforbundet UCI har fått med seg italienerens påstander. De har i dag sendt ut en pressemelding hvor de avviser Riccòs påstand.

 TWITTERMELDING:  Riccardo Riccò hevder på Twitter at mange ryttere var dopet under Tour de France i 2008. Skjermdump: Twitter.
TWITTERMELDING: Riccardo Riccò hevder på Twitter at mange ryttere var dopet under Tour de France i 2008. Skjermdump: Twitter. Vis mer

- Denne grunnløse påstanden er helt usann. Under Tour de France i 2008, var det franske dopingbyrået (AFLD) ansvarlig for gjennomføringen av alle dopingtester.

- UCI og WADA mottok alle kopier av testene. Det er rett og slett ingen mulighet for at en positiv test ikke har kommet fram, forteller UCI i sin pressemelding.

Utførte blodoverføring på seg selv Riccó vant to etapper i Tour de France i 2008 før han ble dopingtatt. Den gangen var utestengelsen kun på to år, og ble senere kuttet ned til 20 måneder.

«Cobraen» som han også kalles, kom seg tilbake på sykkelsetet, men ble i 2011 lagt inn på sykehus med nyresvikt. Italieneren skal da ha gjort en blodoverføring på egen hånd. Riccò har hele tiden nektet for at det er sannheten, men legen som reddet livet hans, har uttalt at Riccò sa det til ham.

 TIDLIGERE SYNDER:  Riccardo Riccò. Foto: NTB Scanpix /Riccardo De Luca.
TIDLIGERE SYNDER: Riccardo Riccò. Foto: NTB Scanpix /Riccardo De Luca. Vis mer