TENÅRING: Joseph Minala ble presentert i Lazio-trøya da han skrev under kontrakt med Serie A-klubben i 2013. Foto: Lazio
TENÅRING: Joseph Minala ble presentert i Lazio-trøya da han skrev under kontrakt med Serie A-klubben i 2013. Foto: LazioVis mer

Hevder at Joseph (17) er 42 år

Etterforskning avslører: - Det er ingen tvil om hans alder.

(Dagbladet): Hvor gammel er Lazio-spiller Joseph Minala?

Det spørsmålet har mange stilt seg etter å ha sett bilder av gutten, som ifølge fødelsattesten er en tenåring på 17 år, født 24. august 1996.

Minala er født i Kamerun, og det hender at det fra tid til annen trikses med id-papirer til fotballspillere fra afrikanske land. Jo yngre spilleren er, jo mer attraktiv er han på spillermarkedet.

Etterforsket Minala ser ikke akkurat ut som han er tenåring, men nå har en etterforskning kommet fram til at han er 17 år gammel, skriver Daily Mail. Det er det italienske forbundet som startet etterforskningen for å komme til bunns i saken.

- Det er ingen tvil om hans alder. Han er 17, står det å lese i rapporten.

Tenåringen ble utsatt for mye sjikane i sosiale medier etter at et bilde av ham spredte seg på nettet. Det ble sagt at han selv hadde innrømmet at han var 42 år, noe hovedpersonen selv benektet i en pressemelding.

- Dette er falske uttalelser, jeg kjenner ikke de som tillegger meg dette, sier tenåringen.

Støttes av Lazio 17-åringens italienske klubb Lazio var villig til å forsvare juniorspilleren i retten dersom noen påstod at han var eldre.

- Vi forbeholder oss retten til å gå til søksmål mot enkelte, dersom det er nødvendig for å beskytte selskapet og spillernes gode navn og rykte, skriver Lazio på sin hjemmeside.

Midtbanespilleren har vært i Italia i tre år og ble oppdaget da han spilte for Roma-klubben Vigor Perconti.

- Jeg kan ikke nekte for at han ser eldre ut enn han er, men alle papirene hans er ekte, sier klubbeier Maurizio Perconti.

Flere tilfeller Minala er ikke den første afrikanske fotballspilleren som beskyldes for å lyve på alderen.

Blant annet hevdet Partizan Belgrade at Taribo West var 40 år - ikke 28 - da han kom til klubben i 2002. Tidligere Milan-stopper West, som offisielt er 39 år, avviste påstandene.

Stjernespissen Radamel Falcao, fra Colombia, har også blitt beskyldt for å være eldre enn han utgir seg for å være. En colombiansk tv-stasjon hevdet at stjernespilleren skal være to år eldre enn det står på FIFAs offisielle registrering.

- Jeg er overrasket over nyhetene som handler om min alder, og anklagene er fullstendig latterlige, skrev Falcao på Twitter da ryktene var som verst.