NY REAL-SJEF: Rafael Benitez seiler opp som den største favoritten til jobben som Real Madrid-manager neste sesong. Foto: REUTERS / Ciro De Luca / NTB Scanpix
NY REAL-SJEF: Rafael Benitez seiler opp som den største favoritten til jobben som Real Madrid-manager neste sesong. Foto: REUTERS / Ciro De Luca / NTB ScanpixVis mer

Hevder at tidligere Liverpool-sjef er på vei til Real: - Kommer til å få en telefon på mandag

Rafael Benitez.

(Dagbladet): Mens norske medier den siste uka har vært opptatt av om Martin Ødegaard (16) får en plass i troppen når Real Madrid møter byrival Getafe i morgen kveld, har spanske medier brukt energien på om Carlo Ancelotti får fortsette som manager i klubben.

Den mektige italieneren møtte pressen tidligere i dag i forbindelse med Getafe-kampen. Han ville ikke snakke om Ødegaard, men litt seinere i ettermiddag ble det bekreftet at Ødegaard er i troppen i morgen.

- Skal ha møte Det Ancelotti imidlertid ville snakke om var sin egen framtid i den spanske hovedstaden. Ettersom Real Madrid ikke vinner verken Champions League eller La Liga denne sesongen, spekuleres det sterkt i at italieneren blir vist døra på Santiago Bernabeu over helga.

- Vi skal ha et møte for å se på både min og klubbens framtid enten på søndag eller mandag, bekreftet Ancelotti på dagens pressekonferanse.

- Jeg har lest rykter om andre folk som skal erstatte meg, men det overrasker meg ikke. Folk får lov til å si hva de vil. Jeg blir ikke sur for det. Jeg bryr meg ikke om aviser skriver om andre managere. Slik er det hvert eneste år, la han til.

Tror på Benitez En som derimot føler seg ganske sikker på Ancelottis avgang er den spanske fotballeksperten Guillem Balague.

Han sier til Sky Sports at Ancelotti ganske sikkert er ferdig som manager for verdens mest suksessrike fotballklubb - og at det er Napoli-sjef Rafael Benitez som kommer til å ta over.

HVERT TIL SITT? Martin Ødegaard kan få ny hovedtrener i Madrid neste sesong. Carlo Ancelotti er ifølge spanske medier ferdig i klubben. Foto: EFE / NTB Scanpix
HVERT TIL SITT? Martin Ødegaard kan få ny hovedtrener i Madrid neste sesong. Carlo Ancelotti er ifølge spanske medier ferdig i klubben. Foto: EFE / NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere Liverpool-sjefen var i sin tid trener i Real Madrids ungdomsakademi, og trente også klubbens B-lag i en kortere periode.

- Rafa kan vente seg en telefon på mandag, sier Balague.

- For å si det sånn, Ancelotti har ikke fått beskjed om han er ønsket videre, og når det skjer på dette tidspunktet av sesongen, betyr det at klubben vurderer en annen kandidat, selv om han har et år igjen av kontrakten, fortsetter han.

- Åpenbart Den spanske eksperten sier videre til Sky Sports at klubben altså har startet jakten på ny sjef selv om Ancelotti har et år igjen av sin kontrakt.

- Det er ganske åpenbart at Real Madrid har bestemt at Ancelotti ikke er rett mann, om da ikke de andre kandidatene - og da spesielt Rafael Benitez - sier nei. Akkurat nå ser det ut som om Real Madrid ser seg om etter ny manager for neste sesong, sier Balague.

- Real Madrid har faktisk ring til Rafas agent, og svaret var «kom tilbake på mandag siden Rafael Benitez jobber hardt med å fullføre inneværende sesong med Napoli». Det betyr at forhandlingene kan starte etter det.

Sky Sports-eksperten tror ikke det skal veldig mye til for å overbevise Benitez, som er fra Madrid, om å ta over storklubben.

- Jeg tror ikke de kommer til å holde på veldig lenge verken når det gjelder økonomi eller lengden på kontrakten, sier han, og legger til:

- Jeg ser for meg at Jürgen Klopp er nestemann på lista dersom Benitez takker nei.

TROR PÅ RAFA: Sky Sports-ekspert Guillem Balague føler seg trygg på at Rafael Benitez blir Real Madrids neste manager. Foto: Action Images / Adam Holt / Livepic / NTB Scanpix
TROR PÅ RAFA: Sky Sports-ekspert Guillem Balague føler seg trygg på at Rafael Benitez blir Real Madrids neste manager. Foto: Action Images / Adam Holt / Livepic / NTB Scanpix Vis mer