I TRØBBEL: Både Real og Atletico Madrid blir ilagt overgangsforbud fra sommeren av, melder spanske medier.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I TRØBBEL: Både Real og Atletico Madrid blir ilagt overgangsforbud fra sommeren av, melder spanske medier.Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Hevder Atletico og Real Madrid kan få overgangsnekt

Varsler krise i den spanske hovedstaden.

(Dagbladet): I dag rapporterer den spanske radiostasjonen Cadena Sur at hovedstadsklubbene Atletico Madrid og Real Madrid kommer til å bli ilagt overgangsnekt før sommeren.

På samme måte som Barcelona nå nektes å handle nye spillere, kommer det internasjonale fotballforbundet Fifa til å ilegge de to Madrid-klubbene de samme restriksjonene, skriver den spanske sportsavisa AS.

Barcelona ble ilagt overgangsnekten, som ble gjeldende fra nyttår i år, etter rettsrunder helt til topps i idrettens voldgiftsdomstol i Lausanne. Barcelona får ikke handle nye spillere før overgangsvinduet åpner igjen i januar 2016, mens Real Madrid og Atletico nå, ifølge Cadena Sur og AS, ikke får handle før sommervinduet åpner i 2016.

Grunnen skal være at de to Madrid-klubbene har brutt Fifas bestemmelser om signering av mindreårige spillere, altså samme forseelse som Barcelona er utestengt for, skriver AS.

Fifa-reglementet forbyr klubber å signere spillere under atten år med mindre foreldrene deres flytter til det aktuelle landet av andre grunner enn at barna deres skal spille fotball, at spillerne er fra et EU- eller EØS-land og er mellom 16 og 18 år gamle, eller at de bor innenfor en radius på ti mil fra den aktuelle klubben.

Det er ikke kjent hvilke eller hvor mange spillere det er snakk om i Real og Atleticos tilfelle, men da Barcelona ble dømt for forseelsene skal det ifølge Eurosport ha dreid seg om ni spillere.

Martin Ødegaard er, til tross for at han er 16 år, ikke blant spillerne som omfattes av Fifa-forbudet.