Hevder Bale er rasende

Kina-overgang i vasken. Avis om Gareth Bale: «For opprørt til å bli med Real Madrid til München.»

OPPGITT: Gareth Bale vil ikke bli satset på i Real Madrid. I alle fall så lenge Zinédine Zidane er trener. Foto: NTB scanpix
OPPGITT: Gareth Bale vil ikke bli satset på i Real Madrid. I alle fall så lenge Zinédine Zidane er trener. Foto: NTB scanpixVis mer

Gareth Bale (30) og Real Madrid-trener Zinédine Zidane (47) snakker ikke godt sammen. Waliserens «rømningsvei» skulle angivelig være den kinesiske klubben Jiangsu Suning og en monsterlønn på 10,8 millioner kroner i uka.

Men helt i sluttfasen ble det satt en stopper for overgangen. Real Madrid-president Florentino Pérez krevde overgangspenger, noe som førte til at det hele kollapset, skriver den engelske avisa The Daily Telegraph.

Bale er nå rasende, hevder avisa videre. Real Madrid møter Tottenham i Audi Cup på Allianz Arena tirsdag kveld. Angrepsspilleren var angivelig for opprørt til å være med til München.

- Jiangsu Suning hadde blitt enig om en avtale med både Real og spilleren selv. Men Pérez endret mening og krevde overgangspenger, noe som resulterte i at en overgang kollapset, skriver The Daily Telegraph.

ØNSKER IKKE BALE: Real Madrid-trener Zinédine Zidane. Foto: NTB scanpix
ØNSKER IKKE BALE: Real Madrid-trener Zinédine Zidane. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den kinesiske klubben var villig til å overta Bales lønn i Real Madrid - som visstnok er på 6,5 millioner kroner i uka. I tillegg ville de øke den med 4,3 millioner kroner og gjøre ham til verdens best betalte fotballspiller. Bedre betalt enn både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Først var det snakk om at Real Madrid nærmest ville slippe ham gratis - for å unngå de høye lønnsutgiftene og muligens frigjøre penger til en Paul Pogba-overgang. Men i siste liten skal president Pérez ha ombestemt seg. Han ville ha overgangspenger likevel, noe som ikke var aktuelt for kineserne, skriver den spanske avisa AS.

Årsaken er at den kinesiske regjeringen krever skatt på samme nivå som overgangssummen når denne kommer over et visst nivå.

Dette betyr at Bale fort kan bli værende i Real Madrid, til tross for at han ikke er ønsket av trener Zidane. Det kinesiske overgangsvinduet stenger onsdag. Bale frykter nå at han kommer til å råtne på benken i Madrid, skriver The Daily Telegraph, og at dette er en medvirkende årsak til raseriet. Han har kontrakt med klubben fram til 2022.

Bale kom fra Tottenham til Real Madrid i 2013. Det startet så bra under trener Carlo Ancelotti. Han fikk spille 92 kamper, noen som tilsvarer en andel på 77 prosent av det toale antall kamper fra 2013 til 2015. Videre ser statistikken slik ut under diverse trenere:

  • Rafael Benitez (2015/16): 15 kamper (60 prosent).
  • Julen Lopetegui (2018): 12 kamper (86 prosent).
  • Santiago Solari (2018/19): 22 kamper (69 prosent).
  • Zinédine Zidane (2016/18 og 2019-): 90 kamper (56 prosent).

Med til historien hører en spesiell skadehistorikk. Bale skal heller ikke ha gjort seg spesielt populær i garderoben ved å utebli fra sosiale middager med spillerne. Han har heller ikke vært spesielt interessert i å lære seg spansk.

Flere medier skriver at president Pérez skal ha fått kalde føtter etter det bisarre 7-3-tapet for Atlético Madrid i USA i helga. Zidane virker ikke å ha samme dreisen på laget som i forrige periode han var trener.

Eden Hazard har vært klubbens store signering denne sommeren, men den skal ikke ha gitt opp jakten på Pogba. Uniteds prislapp på rundt 1,5 milliarder kroner - muligens enda høyere - skal ha forhindret en overgang.

Onsdag skal Real møte enten Bayern München eller tyrkiske Fenerbache, avhengig av resultatene i tirsdagens kamper.

Zidane forsøker å bygge laget opp igjen etter - til giganten å være - en fiaskosesong.