SKADET: Michael Ballack ble skadd før VM og kunne ikke spille i Sør-Afrika. Det har banet vei for de unge, fremadstormende hevder Lothar Mattäus. Foto: Frank Augstein / AP.
SKADET: Michael Ballack ble skadd før VM og kunne ikke spille i Sør-Afrika. Det har banet vei for de unge, fremadstormende hevder Lothar Mattäus. Foto: Frank Augstein / AP.Vis mer

Hevder Ballacks skade har hjulpet Tyskland

- Ballack holdt igjen en del unge spillere, sier Matthäus.

|||Michael Ballacks skade har hjulpet Tyskland i VM, mener tidligere landslagskaptein Lothar Matthäus.

Det ble oppfattet som et knusende slag mot tyskernes VM-sjanser da lagkaptein Ballack ødela ankelen i FA-cupfinalen i mai, men Joachim Löws unge lag har blomstret uten ham.

- Jeg synes synd på Michael Ballack, men jeg må si at hans fravær har hjulpet laget. Jeg mener det ikke på en ufin måte, men Ballack holdt igjen en del unge spillere som nå slår ut i full blomst. Hver av dem har fått litt mer ansvar, og Tysklands spill er mye hurtigere, sier Matthäus.

Han var lagkaptein da Vest-Tyskland slo Argentina i VM-finalen for 20 år siden.

- Ballack dro ofte ned tempoet i kampene, og det passer ikke mentaliteten i dette unge laget. Skaden er en personlig katastrofe for Michael, men ikke for laget, sier han.

Matthäus mener at Tyskland vil slå Argentina i lørdagens kvartfinale takket være sin lagånd og angrepsvilje.

- Jeg tror de har nok til å vinne, men alle kjenner Argentinas kvaliteter. Det beste er om Tyskland ikke legger seg i forsvar, men fortsetter å uttrykke seg offensivt. De har intet å tape, for de har allerede levd opp til forventningene. Alt herfra er ren bonus. Dette er et lag for framtiden, og de er her for å lære, mener han.

Matthäus blir ifølge magasinet Kicker ny landslagssjef for Kamerun etter Paul Le Guen, men det vil trenernomaden ennå ikke kommentere.
(NTB)