Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Bayern München har vunnet kampen om Martin Ødegaard

Omtales som «århundrets talent».

EN OVERGANG PÅ TRAPPENE?: Martin Ødegaard blir 16 år i morgen, og kan dermed skifte beite til en av de europeiske gigantene. Nå hevder SPORT1 å vite at det er Bayern som har trukket det lengste strået. Foto: Christian Roth Christenen / Dagbladet
EN OVERGANG PÅ TRAPPENE?: Martin Ødegaard blir 16 år i morgen, og kan dermed skifte beite til en av de europeiske gigantene. Nå hevder SPORT1 å vite at det er Bayern som har trukket det lengste strået. Foto: Christian Roth Christenen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I morgen blir Martin Ødegaard 16 år gammel, og dermed står han ifølge det internasjonale reglementet fritt til å bytte klubb og signere profesjonell kontrakt.

Beilerne har vært mange, men nå hevder den tyske sportskanalen SPORT1 at de sitter på informasjon om at stortalentet har landet på Bayern Munchen.

Rune Bratseth, som selv har mange år bak seg på øverste nivå i Tyskland, sier til Dagbladet at Bayern slettes ikke vil være et dumt valg av unggutten.

- Jeg har sagt at Bayern kan være en god adresse å dra til. Der får han spille under verdens beste trener, som er kjent for å ta opp spillere fra egne rekker, sier han.

Det som derimot er hevet over enhver tvil, er at Ødegaard i forrige uke var i München for å trene med laget.

Eivind Sundet, bundesligakommentator på Eurosport, tør ikke å vurdere Sport1s opplysninger, men han går gjerne god for Bayerns satsing på talenter.

- Jeg tror det kan være dødsbra. Det er perfekt, Bayern er jo verdens beste klubb, sier Sundet.

- Bayern gir sjansen til unge spillere, og det har også Pep gjort hvor enn han har vært. Hvis Pep vil ha Ødegaard finnes det ikke noe bedre sted å gå.

Og om det skulle være noen tvil om hva Bayern tenker om stortalentet, oppsummerer styreleder i klubben, Karl-Heinz Rumenigge det på følgende måte overfor SPORT1.

- Han er århundrets talent.

• Martins far, Hans Erik Ødegaard, opplyser til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere noe.