Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Benitez har fått sparken av Real Madrid

Skal være ferdig i klubben.

SKAL VÆRE FERDIG: Bare et halvt år etter at Florentino Perez ansatte Rafa Benitez, skal treneren ha fått sparken. Foto: Scanpix
SKAL VÆRE FERDIG: Bare et halvt år etter at Florentino Perez ansatte Rafa Benitez, skal treneren ha fått sparken. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ifølge flere spanske medier har Rafael Benitez fått sparken som Real Madrid-manager. La Liga-ekspert Petter Veland har selv fulgt meldingene fra Spania tett de siste dagene.

Han tror de foreløpig ubekreftede rapportene stemmer.

- Det kommer fra stort sett alle hold. Både Radio Marca og avisen Marca har personer som melder det, blant andre. Det kommer fra flere uavhengige kilder. Når dét skjer i Spania, pleier det å tyde på at en klubbkilde har lekket informasjon, sier Veland til Dagbladet.

- Zidane tar over Det er ventet at Real Madrid vil holde en pressekonferanse klokken 17.30 for å offentliggjøre sparkingen av Benitez. Det skjer i tilfelle bare et halvt år etter at klubbpresident Florentino Perez ansatte ham som hovedtrener for hvittrøyene.

- Det er veldig mye som tyder på at det er for å bekrefte at Benitez har fått sparken. Det er vel i grunnen få som blir veldig overrasket med tanke på den historikken Perez har for å bytte ut trenere, sier Veland.

Martin Ødegaards trener på Castilla, Zinedine Zidane, pekes ut av blant annet Cope som Benitez' erstatter. Veland tror grunnen er at Perez gjerne vil oppleve en lignende suksess som Barcelona fikk da de i sin tid ga Josep Guardiola muligheten.

- Det meste tyder på at Zidane tar over. Det har stått mellom han og José Mourinho, men det har stilnet litt rundt Mourinho i det siste. På den ene siden så er det holdepunkter for at Mourinho kan komme tilbake igjen, men det skar seg veldig med spillergruppen på slutten sist. Typer som Sergio Ramos, Pepe og Cristiano Ronaldo ønsker ikke Mourinho. Samtidig har Perez' mål alltid vært å få en klubblegende til å bli hovedtrener, for han har vært misunnelig på Barcelona og den suksessen de fikk med Guardiola. Likhetene mellom Zidane og Guardiola er mange. Om dette er riktig tidspunkt eller ikke, er jeg mer usikker på, sier Veland.

Derfor ryker Benitez Real Madrid er videre i Champions League og ligger som nummer tre i La Liga etter halvspilt sesong, men røk ut av den spanske cupen etter administrativt rot i forbindelse med bruken av en suspendert Denis Tsjerysjev i oppgjøret mot Cádiz.

Totalt sett er ikke resultatene gode nok, mener Veland. Han peker samtidig på tre punkter som bakgrunnen for Benitez' angivelige avskjed.

- For det første kom han veldig skeivt ut. Flesteparten av Madrid-fansen og spillergruppa ønsket at Carlo Ancelotti skulle fortsette. Noe av det første Benitez måtte gjøre var derfor å overbevise spillerne om at han var riktig mann, men så kom han veldig dårlig i gang. Det har heftet ved ham siden.

- Det andre er den dårlige relasjonen Benitez har til flere av spillerne. Det er angivelig så mange spillere som han har et dårlig forhold til at det nok ikke er tilfeldig. James Rodriguez og Isco er to av dem.

- Det tredje er gjennomgående svake prestasjoner og resultater mot de antatt beste motstanderne. I de store kampene har ikke Real Madrid fungert så bra som man kunne forvente, mener Veland.

Personlig nedtur for Perez Perez har ansatt og sparket en mengde trenere i sine to perioder som klubbpresident, men sjeldent har det blitt mer oppstyr enn da Ancelotti måtte gå sist sommer.

Italieneren var godt likt både av spillere og fans. Perez hadde heller ikke et godt svar på hvorfor han sparket ham.

- Den store taperen oppi dette blir igjen Perez som for åtte eller ni måneder siden satt på en pressekonferanse og sa «jeg vet ikke» på spørsmål om hvorfor han hadde sparket Ancelotti, sier Veland.

Eksperten mener milliardæren ikke er skikket til å utføre alle oppgavene han påtar seg i klubben på en god måte.

- Han er en fantastisk forretningsmann, men den pressekonferansen beviser at han ikke er kapabel til å ta de sportslige avgjørelsene. Han er ikke skikket til å være en sportsdirektør i tillegg til å være president, men han legger seg likevel oppi både laguttak og hvem som skal kjøpes og selges, sier Veland.

De siste meldingene fra Spania går nå på at Zidane tar over som manager og får med seg Santiago Solari som assistent. Victor Fernández ligger an til å bli Ødegaards nye sjef på Castilla.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media