Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Berg risikerer sparken etter jul

Julefesten skulle fikse moralen.

UTEN HJEMMESEIER: Både lokalavisa og The Times mener Henning Bergs jobb står i fare etter dårlig poengfangst. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
UTEN HJEMMESEIER: Både lokalavisa og The Times mener Henning Bergs jobb står i fare etter dårlig poengfangst. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Henning Berg står med én seier på ni kamper siden han ble ansatt i Blackburn for 50 dager siden.

Fortsetter tapsrekka over jula mister nordmannen mest sannsynlig jobben, skriver The Times (betalingsinnlogging) i dag.

Ifølge avisa er Blackburn-eierne Venky's i økende grad bekymret for Bergs resultater, og krever en umiddelbar forbedring fra laget og manager.

Mislykkes Også lokalavisa Lancashire Evening Telegraph mener det er uungåelig at det blir rykter rundt Bergs framtid. Avisa skriver også at klubbens indiske eiere er utålmodige, og frykter en ny sesong i The Championship.

- Hvis det ikke lykkes å snu Rovers situasjon før nyttår betyr det nesten sikkert at opprykk er utenkelig. Noen vil si at det vil si at Berg har mislykkes og må gå. Du har på følelsen at Venky's er enige i det, skriver lokalavisa.

Etter helgas tap ligger Bergs mannskap hele 13 poeng bak direkte opprykk, klubbens minimumskrav til Berg da han fikk jobben.

Juleprogrammet er tøft for Blackburn, laget møter Brighton hjemme før det blir besøk hos Middlesbrough og Barnsley. 2013 innledes hjemme mot Nottingham Forest 1. nyttårsdag.

Parykk For tida er Berg og Blackburn mest omtalt på grunn av julefesten som gikk galt mandag kveld. Noen i klubben prøvde å få den norske manageren til å danse med en Michael Jackson-parykk, etter først å ha plassert en julestrømpe på hodet hans.

Ifølge The Times ønsket Blackburn opprinnelig å øke moralen i klubben med en julefest for mer enn 200 ansatte. Det gikk fryktelig feil, og klubben måtte i går sende ut en pressemelding etter en rekke avisoppslag.

Berg bekreftet overfor Dagbladet i går at han ikke ville gått opp på scenen dersom han visste hva som var i vente.

- Hadde jeg danset og festet i den situasjonen vi er i, ville det ikke sett heldig ut, sier Berg.

I dagens Dagbladet fastholder 43-åringen på målet om opprykk ved sesongslutt.

- Ja, det ligger fast. Vi vil tilbake til Premier League. Og det er fortsatt mulig å få til, sier Berg som påpeker at det tar tid å bli kjent med spillerne og få på plass spillet for å vinne fotballkamper.

- Men deler av spillet vårt funker allerede bra, og vi har fått dårlig betalt i flere av kampene.

BLACBURN-EIERNE: Anuradha Desai er Venky's talerør i Blackburn, og trolig den som bestemmer om Berg får fortsette på Ewood Park. Foto: AP / Jon Super / Scanpix NTB
BLACBURN-EIERNE: Anuradha Desai er Venky's talerør i Blackburn, og trolig den som bestemmer om Berg får fortsette på Ewood Park. Foto: AP / Jon Super / Scanpix NTB Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!