Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usikkerhet rundt Ole Einar Bjørndalen

Hevder Bjørndalen kan komme til OL likevel

NRK melder at Den internasjonale olympiske komité vurderer å gi skiskytterlegenden friplass.

LYSNING? Ole Einar Bjørndalen var skuffet da han ble vraket til OL. Men kommer han til mesterskapet likevel? Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LYSNING? Ole Einar Bjørndalen var skuffet da han ble vraket til OL. Men kommer han til mesterskapet likevel? Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (43) var skuffet da han ikke ble tatt ut i OL-troppen i går. Men i kveld melder NRK at det kan dukke opp en løsning likevel.

Kanalen erfarer at Den internasjonale olympiske komité (IOC) vurderer om den skal gi skiskytterlegenden friplass.

- Det hadde vært en fin gest. Han er regjerende mester på sprinten, så han kunne for eksempel fått en plass der, sier landslagstrener Siegfried Maze.

Åtte medaljer

Bjørndalen har deltatt i seks OL og vunnet åtte gullmedaljer. Tidligere i dag siterte Dagbladet spaltisten Natalya Maryanchik, som skriver for den russiske avisa Sport-Express. Hun tar til orde for en liknende løsning:

- Ole Einar Bjørndalen er en legende. Han har deltatt i seks OL og vunnet åtte gullmedaljer. I en alder av 43 år forsøkte han å komme til OL, men overvurderte kapasiteten sin. Ledelsen for det norske skiskytterlandslaget har absolutt opptrådt korrekt ved å la prestasjoner gå foran tidligere meritter. Men hva hindrer deg, Bach, fra å komme med en spesialinvitasjon, sånn at Bjørndalen kan delta utenfor den nasjonale kvoten?

Har preget sporten

Med Bach sikter hun til den tyske IOC-presidenten, Thomas Bach.

Hun fortsetter:

- Hvorfor kan ikke en utøver som har glorifisert den olympiske bevegelsen i to og et halvt årtier få en sånn gave på slutten av karrieren? Du vil kanskje si at det er imot reglene. Men reglene lager dere selv, skriver Maryanchik - og viser til russere som tvinges til å delta under nøytralt flagg på grunn av oppvasken rundt statlig doping.

Dagbladet har forsøkt å få tak konstituert sportssjef i skiskytterforbundet, Per-Arne Botnan. I en tekstmelding skriver han: «Vet ikke annet enn ryktet på NRK.»

Bjørndalen har gjort det klart og tydelig at han er uenig i uttaket, selv om han ikke har gode, sportslige resultater å vise til denne sesongen.

- Hva kan jeg si? Det var selvsagt ikke en hyggelig beskjed å få, sa han til Dagbladet i går.

Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Lars Helge Birkeland, Henrik L’Abbee-Lund og Erlend Bjøntegaard er de seks OL-uttatte skiskyttergutta.

Saken oppdateres!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling