Usikkerhet rundt Ole Einar Bjørndalen

Hevder Bjørndalen kan komme til OL likevel

NRK melder at Den internasjonale olympiske komité vurderer å gi skiskytterlegenden friplass.

LYSNING? Ole Einar Bjørndalen var skuffet da han ble vraket til OL. Men kommer han til mesterskapet likevel? Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LYSNING? Ole Einar Bjørndalen var skuffet da han ble vraket til OL. Men kommer han til mesterskapet likevel? Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (43) var skuffet da han ikke ble tatt ut i OL-troppen i går. Men i kveld melder NRK at det kan dukke opp en løsning likevel.

Kanalen erfarer at Den internasjonale olympiske komité (IOC) vurderer om den skal gi skiskytterlegenden friplass.

- Det hadde vært en fin gest. Han er regjerende mester på sprinten, så han kunne for eksempel fått en plass der, sier landslagstrener Siegfried Maze.

Åtte medaljer

Bjørndalen har deltatt i seks OL og vunnet åtte gullmedaljer. Tidligere i dag siterte Dagbladet spaltisten Natalya Maryanchik, som skriver for den russiske avisa Sport-Express. Hun tar til orde for en liknende løsning:

- Ole Einar Bjørndalen er en legende. Han har deltatt i seks OL og vunnet åtte gullmedaljer. I en alder av 43 år forsøkte han å komme til OL, men overvurderte kapasiteten sin. Ledelsen for det norske skiskytterlandslaget har absolutt opptrådt korrekt ved å la prestasjoner gå foran tidligere meritter. Men hva hindrer deg, Bach, fra å komme med en spesialinvitasjon, sånn at Bjørndalen kan delta utenfor den nasjonale kvoten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer