SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær kan ta gull med Molde i sin første sesong som trener. Det blir lagt merke til. FOTO: Erik Hattrem
SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær kan ta gull med Molde i sin første sesong som trener. Det blir lagt merke til. FOTO: Erik HattremVis mer

Hevder Blackburn ønsker seg Solskjær

Steve Kean sitter utrygt i managerstolen.

Fotballstudio kl. 13.45: Blackburn - Arsenal
Fotballstudio kl. 18.00: Fredrikstad - Molde

(Dagbladet): Den engelske tabloidavisa Daily Mirror hevder Blackburn har Ole Gunnar Solskjær høyt på ønskelista, når de snart intensiverer jakten etter Steve Keans etterfølger i managerstolen.

De indiske klubbeierne Venky's har ikke gitt uttrykk for at de ønsker å kvitte seg med Kean foreløpig, men oddsen for at manageren med bare ett poeng på de fire første kampene snart er ferdig, er lavere enn noensinne.

Navn som Mark Hughes og Dave Jones har dukket opp i forbindelse med den mulige trenerstillingen, men Molde-trener Solskjær skal også være blant de heteste kandidatene.

Solskjær-venn og -rådgiver Jim Solbakken ønsker ikke å kommentere ryktene fra England.

- Blackburn Rovers har en manager, og Ole gjør det veldig bra i Norge, sier Solbakken.

Protester
Før dagens kamp mot Arsenal har et tusentall Blackburn-supportere varslet protester på vei til og inne på Ewood Park, og det er ventet at Steve Keans posisjon kommer til å bli angrepet.

Venky's- og Blackburn-eier Venkatesh Rao sier til ESPN at han ikke er bekymret for mottakelsen laget får lørdag ettermiddag.

- Jeg er ikke bekymret for det, jeg er mer bekymret for resultatene. Kommer resultatene, vil alle være fornøyde. Vi har vært uheldige i det siste, sier Rao.

- Supporterne har rett til å si sin mening, de er familien vår. Jeg forstår frustrasjonen, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med over natta. Det er ikke så enkelt at vi bare kan bytte ut en mann, vi må beholde roen. Steve Keans jobb er sikker, og jeg er trygg på at resultatene kommer, sier klubbeieren.

Står sammen
Steve Kean selv tror ikke protestene vil påvirke spillerne negativt før det viktige møtet med Arsenal.

HARDT PRESSET: Steve Kean sitter utrygt i managerstolen i Blackburn, det er i hvert fall det mange av supporterne håper.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
HARDT PRESSET: Steve Kean sitter utrygt i managerstolen i Blackburn, det er i hvert fall det mange av supporterne håper.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

- Sannsynligvis er det motsatt, sier Blackburn-manageren.

- Jeg tror de vil ønske å vise fansen at vi står sammen, og hvor sterkt vi står bak hverandre og ønsker å skaffe poeng, sier han.

Forsvarer Chris Samba håper supporterne støtter laget i stedet for å bruke tida på å kritisere Steve Kean.

- Alt endrer seg når vi vinner, så vi må begynne å vinne. Når seieren kommer, vil det være en stor lettelse for alle - fans, trenere, alle sammen, sier han.

- Vi er alle sammen om dette, og må holde sammen. Fansen bør komme og være med oss, ikke mot oss, mener Samba.

Ole Gunnar Solskjær og hans Molde møter forøvrig Fredrikstad i ettermiddag, i det de fortsetter jakten på seriegull i 38-åringens første sesong som sjef.