GRANSKES: Birgir Hungerholdt, manager til blant annet syklistnee Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug har brutt Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sitt agentregelverk. Det melder TV 2.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GRANSKES: Birgir Hungerholdt, manager til blant annet syklistnee Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug har brutt Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sitt agentregelverk. Det melder TV 2. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Hevder Boasson Hagens manager etterforskes for ulovlig agentvirksomhet

Ifølge TV 2.

(Dagbladet): Birgir Hungerholdt, manager for blant annet syklistene Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug har brutt Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sitt agentregelverk. Det melder TV 2.

Nordmannen skal ifølge kanalen ha brutt regelverket for forhandlinger av kontrakter mellom for eksempel lag og rytter.

- Jeg har ingen agentlisens og kommer aldri heller til å ha det. Jeg er derimot en rådgiver, og kan ikke forplikte rytterne skriftlig, men jeg kan ha samtaler med lagene, sier Hungerholdt til TV 2.

Han er også arrangør av Tour of Norway, eier av Joker-sykkellaget, og manager i sponsorselskapet Interspons.

De norske rytterne har bekreftet at Hungerholdt har ordnet kontrakter for dem, men selv hevder Hungerholdt at han ikke er en agent.

- Det er ingen agent. Det er mange ryttere som ikke har agenter og som gjør det selv, men jeg er rådgiver for Edvald og Lars Petter. Kontraktene er mellom rytter og lag, og alle pengene går til rytter, sier han til TV 2.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.