BELGIA-STJERNE:  Marouane Fellaini. FOTO: NTB SCANPIX
BELGIA-STJERNE: Marouane Fellaini. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Hevder bruken av Fellaini er hårreisende

VM-åpner i dag.

Belgia - Algerie. Klokka 18.00

(Dagbladet): Manchester United skal angivelig være desperat etter å kvitte seg med Marouane Fellaini (26). Vil VM forandre synet?

Belgia åpner mesterskapet i kveld, mot Algerie. Nasjonen har en ung og gyllen generasjon på gang. Dette har pisket opp forventningene blant ti millioner innbyggere.

Vincent Kompany (28), Eden Hazard (23), Romelu Lukaku (21) og Adnan Januzaj (19) er bare noen av navnene som herjer. Og så har du Marouane Fellaini, midtbanespilleren som er blitt et mobbeoffer i England.

Kritisk Fellaini gjorde sine saker bra i Everton fra 2008 til 2013. Men denne sesongen har han løpt rundt på Old Trafford, nærmest uten mål og mening.

Belgias landslagstrener, Marc Wilmots (46), har sin forklaring:

- Jeg skjønner ikke hvorfor United kjøpte ham i et system med to nummer seks (defensive midtbanespillere). Marouane er en boks-til-boks-spiller. Jeg tviler overhodet ikke på ham. VM er en god mulighet til å bevise at han fortsatt kan spille fotball, sier Wilmots til avisa Het Laatste Nieuws.

280 millioner Manchester United kjøpte Fellaini for 280 millioner kroner. Ifølge engelske aviser skal klubben være villig til å halvere summen, for å kvitte seg med belgieren.

PÅ TRENING:  Marouane Fellaini (til venstre) og Eden Hazard. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ TRENING: Marouane Fellaini (til venstre) og Eden Hazard. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Uniteds nye trener, Louis van Gaal (62), har brukt boks-til-boks-spillere med hell i sitt system. Ekspertene mener Fellaini må slå tilbake i VM, slik at inntrykket av en miserabel spiller ikke fester seg.

25,6 år Belgia har for øvrig den nest yngste troppen, med en snittalder på 25,6 år. Sist de var i VM var i 2002.

- Denne generasjonen trenger å lære. Hvis de gjør det, vil det være godt for det neste mesterskapet vi deltar i, sier trener Wilmots.

Belgia møter også Russland og Sør-Korea i gruppe H.