PÅ PLASS I GLASGOW: Nicklas Bendtner så ut til å trives i de mektige kulissene på Celtic Park i går kveld. Her blir han intervjuet av Rosenborgs egne folk før storkampen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
PÅ PLASS I GLASGOW: Nicklas Bendtner så ut til å trives i de mektige kulissene på Celtic Park i går kveld. Her blir han intervjuet av Rosenborgs egne folk før storkampen. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Celtic - Rosenborg, klokka 20.45

Hevder Celtic kan komme opp med sjokkløsning for å stoppe Bendtner

Skotske aviser fyrer opp før storkampen. Skriver at norske Kristoffer Ajer står klar for Celtic.

GLASGOW (Dagbladet): Skotske papiraviser dundrer på med den ene sida etter den andre før kampen mellom Celtic og Rosenborg i kveld. Oppgjøret - som er tredje runde i Champions League-kvalifiseringen - er en begivenhet også i Skottland.

Hovedfokuset er skadeproblemene til Celtic. Fra før er det kjent at spissen Leigh Griffiths har karantene. Men også angrepskollega Moussa Dembele og midtstopper Erik Sviatchenko er usikre på grunn av skader.

Nettopp det siste gjør at trener Brendan Rodgers angivelig åpner for å bruke den 19-årige nordmannen Kristoffer Ajer som midtstopper.

HOVEDSAK: Skotske The Sun skriver at Kristoffer Ajer står klar til å steppe inn i storkampen.
HOVEDSAK: Skotske The Sun skriver at Kristoffer Ajer står klar til å steppe inn i storkampen. Vis mer

- Kristoffer Ajer er standby for en sjokkstart i Champions League for å stoppe Rosenborgs farlige mann, Nicklas Bendtner, skriver den skotske utgaven av The Sun i dag. Avisa slår saken stort opp på sistesida - som hovedsak før slaget på Celtic Park. Nyheten blir sitert flere steder i Skottland i dag, blant annet av tungvekteren The Scotsman.

På utlån

Ajer kom til Celtic fra Start i fjor, men ble i siste del av sesongen lånt ut til Kilmarnock. Han er nå tilbake i Celtic og omtales som «rookie» og «kid». Det er fortsatt usikkert hva som skjer kommende sesong. Men skadeproblemene til Celtic gjør at han kan bli kastet innpå i heksegryta på Celtic Park.

- Norske Ajer spilte bare 30 minutter for Celtic forrige sesong, mot Lincoln Red Imps, før han ble lånt ut til Kilmarnock, skriver journalist David Friel, som selv har en fortid i Celtic-systemet.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen - som er en god venn av Ajer - sier til Dagbladet at 19-åringen har lagt på seg flere kilo muskler det siste året. Han framstår nå som en kraftpakke i midtforsvaret med sine 196 centimeter.

Dette er tre centimeter høyere enn Nicklas Bendtner, som omtales som «nasty» i skotske aviser og har fått hele den utenomsportslige fortida trukket opp.

Svekket

Til Dagbladet sier Viasat-kommentator Roar Stokke at Celtic vil være betydelig svekket med fraværet av spillere - og spesielt Griffiths og Dembele.

- Griffiths spiller defenitivt ikke. Rekker heller ikke Dembele kampen, har Rosenborg fått en gave fra oven, påpeker Stokke.

HOVEDSAK: Daily Record skriver at Tom Rogic kan bli brukt som spiss i et fravær av Moussa Dembele.
HOVEDSAK: Daily Record skriver at Tom Rogic kan bli brukt som spiss i et fravær av Moussa Dembele. Vis mer

- De to er sammen med Scott Sinclair Celtics klart viktigste offensive våpen. Det blir som Barcelona uten Neymar og Suarez. Celtic mister enormt med målfarlighet, hurtighet og bakromstrussel. De to sto for 50 mål og 24 assist i fjor, og var helt avgjørende for suksessen i et ellers godt mannskap.

Viasat-profilen fortsetter:

- Nå er Sinclair den store trusselen. Men det er lettere å stoppe ham uten de to andre. Jeg fryktet et klart tap for Rosenborg i første kamp. Nå kan de få med seg et mye bedre resultat til returkampen.

Villdyr

På en pressekonferanse i går kveld holdt Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen kortene tett til brystet om han vil starte med Bendtner eller Matthías Vilhjálmsson på topp.

Samtidig er det ingen tvil om at det er kamper som dette som kan vekke villdyret i dansken. Celtic Park tar 60 000 tilskuere. På treninga i går kveld så Bendtner ut til å stortrives i de mektige kulissene.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake. For de andre spillerne tror jeg det blir en fin opplevelse, sier Bendtner til Rosenborgs nettside, som var de eneste som fikk intervjue dansken i går.

Stengt ute

Det er ventet mellom 50 000 og 60 000 tilskuere i kveld. Skotske aviser fokuserer også på den delen av supporterseksjonen som kaller seg for Green Brigade. Dette er den harde kjerne, som har IRA-sympatier. Under kampen mot Linfield i andre kvalifiserinsgrunde viste de banner som støttet IRA. 900 supportere er derfor stengt ute fra kampen i kvelden.

- Celtic skal ikke være en politisk arena, sa manager Brendan Rodgers på en pressekonferanse i går.

HOVEDSAK: Celtic-manager Brendan Rodgers vil ikke ha politiske budskap på tribunen, melder skotske Daily Mail.
HOVEDSAK: Celtic-manager Brendan Rodgers vil ikke ha politiske budskap på tribunen, melder skotske Daily Mail. Vis mer

- Her skal det bare være fotball. Jeg ble trist over det jeg så sist.

Usikker form

Om Bendtner skriver Scottish Daily Mail:

- Rosenborg stoler på den usikre formen til tidligere Arsenal-spiller Nicklas Bendtner. Han spiller i midten av et tremannsangrep. Han vil alltid være spilleren som ødela sjansen til å bli den nye Zlatan. Dansken har sørget for flere overskrifter for tøvet sitt utenfor banen, enn for sine sjeldne mål.

Avisa skriver videre at Rosenborg har gjort alt for å omtale seg selv som en underdog.

- Hvis du trenger å si at du er underdog for å ta bort presset, er det helt OK, sier Brendan Rodgers.