USIKKER FRAMTID: Foreløpig er det vanskelig å spå hvor Coutinho (nummer tre fra venstre) kommer til å være etter august. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
USIKKER FRAMTID: Foreløpig er det vanskelig å spå hvor Coutinho (nummer tre fra venstre) kommer til å være etter august. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Coutinho-streik

Hevder Coutinho vil streike seg til Barcelona, men dette taler imot

Ryktene rundt Philippe Coutinho (25) fortsetter å svirre.

(FourFourTwo): Det har utviklet seg til å bli en av de store overgangssagaene i europeisk fotball: Kommer Liverpool-spiller Philippe Coutinho til å bli værende i England, eller drar han til Barcelona?

Både engelske og spanske aviser skriver side opp og side ned om situasjonen, og det er ikke akkurat bred enighet om hva som vil skje.

Det siste er at spanske Mundo Deportivo melder at brasilianeren kan forsøke å tvinge fram en overgang ved å gå til streik. Det står skrevet i avisa at Coutinho ikke vil forandre mening og at avgjørelsen om å spille for Barcelona er tatt.

«Coutinho har til og med fortalt sin trener, Jüergen Klopp, at han ikke har noen planer om å bære Liverpools (farger) igjen. Han vil til og med risikere å gå glipp av VM i Russland neste år», heter det i Mundo Deportivo.

VM-sesong

Og her ligger litt av kjernen i at lokalavisa Liverpool Echo ser på det som usannsynlig at teknikeren vil nekte å spille for de røde, dersom klubbene ikke har blitt enige om en overgang når overgangsvinduet stenger 31. august.

«Når det gjelder å gå til streik når det er VM, vel, vi får nå se på det..» skriver Liverpool Echo, som ikke virker å være helt overbevist.

Dersom Coutinho skulle streike, vil han nok ødelegge alle sjanser til å bli med i en eventuell VM-tropp for nasjonen.

Coutinho var ikke med i Liverpool-troppen som reiste til Champions League-kampen mot tyske Hoffenheim. Det ga ytterligere vann på mølla, også i den spanske pressen.

«Det var første advarsel», skriver Mundo Deportivo, som tidligere har skrevet at Barcelona håpet å vise fram Coutinho allerede i morgen, torsdag.

- Stort tap

Liverpool-manager Jürgen Klopp fikk selvfølgelig spørsmål om saken på pressekonferansen før møtet mellom Liverpool og Hoffenheim. Han står på at Coutinho sliter med en ryggskade.

- Ingenting har forandret seg de siste dagene, hverken på den ene eller den andre siden. Jeg er ikke helt sikker på hva du spør om, han er ikke tilgjengelig for oss for øyeblikket, og det er hovedsaken, for å si det slik.

- Så han kan ikke spille for Liverpool akkurat nå og det er, noe alle kan forestille seg er et stort tap, sier han videre.

Da en journalist begynte å spørre hva Klopp mente om Coutinhos «valg», ble han avbrutt av manageren før han rakk å stille spørsmålet ferdig.

- Nei, det er ikke noe å snakke om. Jeg forstår at alle er interessert i dette, men jeg kan ikke si at det er noe jeg tenker på for øyeblikket. Det er bare.. jeg er her og jeg svarer på spørsmål, men det er ikke slik at jeg var i bilen, på vei til denne pressekonferansen og tenkte: «Hva kan jeg si dersom de spør?» eller noe slik, for jeg må tenke på lagets beste. Vi har trening om noen få minutter og slik har det alltid vært, jeg jobber med de spillerne jeg har. Jeg tenker ikke på spillerne jeg ikke har tilgjengelig for øyeblikket. Dersom de er skadet eller noe slik så kan du ikke endre på det. Det er samme situasjon for meg. Jeg tror jeg har sagt alt som er å si om den saken. Dersom du vil fortsette å spørre, så har jeg ingen svar. Beklager, sier Klopp.

Optimistisk Barcelona

Barcelona har også vært sterkt linket til Borussia Dortmund-angriper Ousmane Dembélé, som har blitt nektet å delta på trening med Bundesliga-klubben fordi han ønsker å tvinge gjennom en overgang til den spanske storklubben.

«Barcelona er mer optimistiske til å gjennomføre en overgang for Coutinho i sommer ettersom de har kommet lenger i forhandlingene», skriver spanske Marca.

Avisa hevder også at katalanerne kan prøve seg på den tidligere Real Madrid-spilleren Angel Di Maria dersom både Coutinho og Dembélé skulle glippe.

Spanjolene har snaut to uker på seg før vinduet stenger.