Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

ØIF Arendal hevder de ble utsatt for sabotasje av tyrkiske Selkaspor

Hevder de ble utsatt for absurd sabotasje i Tyrkia: - Det fløt avføring og urin

ØIF Arendal-ledelsen raser etter at spillerne skal ha blitt møtt av avføring og urin flytende rundt i garderoben.

SABOTASJE? ØIF Arendal gjestet tyrkiske Selkaspor i Challenge Cup i helga. Her er trener Marinko Kurtovic. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SABOTASJE? ØIF Arendal gjestet tyrkiske Selkaspor i Challenge Cup i helga. Her er trener Marinko Kurtovic. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØIF Arendal, som leder norsk eliteserie i håndball, er rystet etter å ha gjestet tyrkiske Selskaspor i europacupen. I en artikkel publisert på sitt nettsted går klubben hardt ut mot det de hevder er sabotasje fra den tyrkiske motstanderen.

Trener Marinko Kurtovic forteller til Dagbladet at et hull i et avløpsrør gjorde at det var både avføring og urin i garderoben før kamp. Spillerne reagerte med brekninger og ville ha klærne sine vekk. Arendal hevder da altså at dette ikke var tilfeldig.

- Vi hadde noe å styre med i noen minutter der. Det har ingenting med Fair Play å gjøre. Vi tok det opp, men de så ut som store spørsmålstegn alle sammen. Ingen snakket engelsk, så kommunikasjonen er under kritikk, sier Kurtovic til Dagbladet.

Klubben hevder også at målstengene var smurt inn med fett, noe som bremser et offensivt lag som Arendal, da det skaper stopp i spillet for rengjøring av ball.

- Pussig

ØIF Arendal varsler at de kommer til å sende en rapport til Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er daglig leder i ØIF Arendal. Han forteller at klubben fikk liten gehør fra både dommere og EHF-delegater. Han sier det var første gang gjennom oppholdet at ØIF Arendal skulle bruke nettopp den garderoben, og forklarer det sånn at det «fløt avføring og urin» i garderoben.

- Det var litt pussig. I ettertid skjønner vi hvorfor. Det sier seg selv, når sånne ting skjer, da blir fokuset noe annet inn mot kampen, sier Hansen til Dagbladet.

Mandag setter han seg ned med blant andre Kurtovic for å sende en rapport til EHF.

- Den kommer til å være saklig på alle punkter som knytter seg til arrangøren og hva de har gjort. Det mest alvorlige, synes jeg, er at EHF-representatner ikke agerer i saken.

Såret

Dagbladet har vært i kontakt med den tyrkiske klubben mandag. De sier at de er såret over anklagene.

- Sabotasjen de snakker om, var en ulykke. Det gjaldt publikumstoalettene som ligger over bortelagets garderobe. Noen uansvarlige tilskuere klarte å tette toalettene med papir, og kloakken lekket til underetasjen. Dette er grunnen til den dårlige lukten, opplyser klubben overfor Dagbladet.

Videre sier klubben at de tok grep og vasket rommet og tok ØIF Arendal til en annen garderobe. Klubben sier at garderoben var klar til bruk igjen til pause, men at Arendal ikke ønsket dette.

Når det gjelder målene, sier klubben:

- Vi fikk ingen klager fra vårt lag, men hvis Arendal syntes målene var fettete, var det både tekniske delegater og dommere der. De kunne ha fortalt det til dem, og de var klare til å rydde opp.

- Fra den dagen Arendal ankom, til de dro, har Selkaspor vist gjestfrihet og gjort vårt ypperste for at de skal trives, sier klubben.

De opplyser at de også har videobilder fra korridorer og dører, noe de er forberedt på å vise hvis EHF (Det europeiske håndballforbundet) spør.

Returkampen i Challenge Cupens 2. kvalifiseringsrunde spilles i Arendal førstkommende fredag. Lørdag tapte Arendal 28-34.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!