Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder de har bevis på at Armstrong var bloddopet

Antidopingbyrå har anmeldt sykkelkongen.

ANMELDT: Lance Armstrong er anmeldt av det amerikanske antidopingbyrået. Foto: AP Photo/Arnulfo Franco
ANMELDT: Lance Armstrong er anmeldt av det amerikanske antidopingbyrået. Foto: AP Photo/Arnulfo Franco Vis mer

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har formelt anmeldt syklisten Lance Armstrong for brudd på dopingbestemmelsene.

Det skriver Washington Post i sin onsdagsutgave. Ifølge avisen har USADA oversendt et brev til Armstrong og flere andre involverte hvor de går ut med at de har bevis for at Armstrong har vært bloddopet.

De sitter på blodprøver tatt i 2009 og 2010 der de hevder at texaneren har manipulert blodet sitt enten ved bruk av EPO eller blodoverføring.

USADA sier i brevet også at de har vitner på at den sjudoble Tour de France-vinneren og sju andre innen hans sykkellag, inkludert den italienske legen Michele Ferrari og den belgiske direktøren Johan Bruyneel, har dopet seg.

Ingen fra USADA var tilgjengelige for kommentarer onsdag.

Armstrong har aldri testet positivt, men offisielt blitt beskyldt av sine tidligere lagkamerater Floyd Landis og Tyler Hamilton for å ha jukset.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling