Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder de måtte yte seksuelle tjenester for å få spille

Starter etterforskning.

ALVORLIGE ANKLAGER: En etterforskning er igangsatt etter at det har kommet påstander om alvorlige forhold knyttet til Sri Lankas kvinnelige cricket-landslag. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIGE ANKLAGER: En etterforskning er igangsatt etter at det har kommet påstander om alvorlige forhold knyttet til Sri Lankas kvinnelige cricket-landslag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sri Lankas sportsminister Mahindanda Aluthgamage har satt igang en uavhengig undersøkelse rundt de alvorlige anklagene knyttet til landets kvinnelige cricket-landslag.

Anklagene dreier seg om at flere spillere skal ha blitt tvunget til å utføre seksuelle tjenester overfor personer i landslagsadministrasjonen for å få en plass på laget. Det skriver The Guardian.

Landets forbundssjef, Ashley de Silva, sier ifølge ESPN at etterforskningen vil starte iløpet av et par dager.

- For at dette skal være rettferdig for alle partene som er involvert, så er det viktig at vi gjennomfører en uavhengig etterforskning for å renvaske navnene til de som er uskyldige, sier han.

En kvinnelig advokat vil lede den innledende etterforskningen, og komme til en konklusjon innen 12. november.

Dersom hun finner ut at det er grunn til å mistenke at det ligger straffbare forhold til grunn, vil en større etterforskning bli igangsatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media