Lionel Messi

Hevder de vet hva han sa

Du la kanskje merke til det. At Messi tittet mot himmelen mens han sa noe før Argentinas siste straffe i VM-finalen. Nå antyder flere at de vet hva ordene hans var.

ENDELIG: Messi har vunnet VM med Argentina for første gang - på femte og siste forsøk. I sekundene før finalen ble avgjort på straffespark-konkurranse på arenaen i Qatar, hvisket Messi noen rørende ord i retning sin døde bestemor. Foto: NTB
ENDELIG: Messi har vunnet VM med Argentina for første gang - på femte og siste forsøk. I sekundene før finalen ble avgjort på straffespark-konkurranse på arenaen i Qatar, hvisket Messi noen rørende ord i retning sin døde bestemor. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er nøyaktig en måned siden i dag:

Messi hadde selv satt to straffespark – ett i ordinær tid og ett i straffesparkkonkurransen av VM-finalen. I tillegg til 3-2-scoringen i ekstraomgangene

Nå skulle det muligens avgjøres. Gonzalo Montiel gikk mot straffefeltet for å ta straffesparket som kunne gi Argentina og Messi VM-tittelen.

Kameraene fanget opp Messi i det han sto i midtsirkelen på finalearenaen i Qatar mens han holdt rundt lagkameratene.

Messi vendte for et sekund eller to blikket mot himmelen mens han sa noen ord til seg selv, som i en liten bønn.

Nå florerer det bilder i sosiale medier, hvor det virker å framgå hva Messi sa og hvem han henvendte seg til, ifølge Goal og Daily Mail:

Messi skal nemlig ha hvisket «Puede ser hoy, abu» - som kan oversettes til dette:

- Det kan være i dag, bestemor.

Messi selv har ikke sagt noe offentlig om hva han sa og hvem han angivelig henvendte seg til.

Bestemoren sentral

Bestemoren er Messis avdøde bestemor, Celia Olivera Cuccittini, som spilte en viktig rolle i barndommen til Messi før hun døde i 1998, da Messi var elleve år gammel.

Det skal ha vært Celia som overbeviste en lokal trener om å la Messi spille mot eldre barn i ungdommen, til tross for sin lave vekst.

ØYEBLIKKET: Messi kan løfte Vm-troféet på femte og siste forsøk. Foto: NTB
ØYEBLIKKET: Messi kan løfte Vm-troféet på femte og siste forsøk. Foto: NTB Vis mer

Med på feiringer

Resten er historie. Gonzalo Montiel satte inn den siste straffa. Dermed fikk Messi sitt første VM-trofé med Argentina på sitt femte og siste forsøk.

Messi hyller ofte bestemoren på fotballbanen - i det som har blitt en smått ikonisk markering. Ofte, etter å ha scoret, løfter han armene og ser mot himmelen for å minnes bestemoren.

I et tidligere intervju med Diario Ole snakker Messi om bestemorens innflytelse på karrieren hans.

- Jeg var en av de yngste i flokken av søsken og søskenbarn, men i fotballen var det ingen aldersgruppe for meg ennå. Men årgangen over meg manglet en spiller, og derfor sa bestemoren min til treneren: «La ham spille». Men treneren svarte bare: «Hvordan kan vi la ham spille? Han er for liten. Er du gal? De kommer til å skade ham.»

Men bestemoren hans skal ha insistert:

- «La ham spille, la ham spille», ba hun. Hun fortsatte å kreve at jeg ble satt inn på laget, helt til de gjorde det, fortalte Messi.

Messi scoret to mål i den første kampen for laget. Med bestemoren på sidelinja.

- Det var en utrolig tid. En nydelig del av barndommen min, sier Messi i det samme intervjuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer