Hevder denne staven gir lavere puls

Bjørndalen fronter finsk selskap.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen er kjent som en idrettsutøver som gjerne bidrar kraftig i utvikling av utstyr og klær.

I ettermiddag stilte 40-åringen opp for å vise fram en ny «kurvestav», beskrevet som en «revolusjon som kan bidra til å avgjøre konkurranser».

Det dreier seg om en skøytestav fra det finske merket Exel, som i motsetning til vanlige staver er kurvet. Bjørndalen har skrevet en toårskontakt med produsenten.

Kurven på staven gir ifølge Bjørndalen en rekke fordeler, blant annet noe lavere puls og laktatnivå under i skigåingen.

KURVESTAV: Slik er Ole Einar Bjørndalens nye staver. Foto: John Rasmussen
KURVESTAV: Slik er Ole Einar Bjørndalens nye staver. Foto: John Rasmussen Vis mer

Det er så å si en tryllestav, mener Bjørndalen. Ifølge skiskytterveteranen får utøveren hele 17 prosent større framdriftskraft i hvert stavtak.

I en pressemelding som fulgte arrangementet medgir Simostranda-løperen at testene viser «marginale forskjeller» mot en rett stav.

- Men marginaler er godt nok for meg. Forskjellen på en 10 km kan være 10-15 sekunder, og da snakker vi om forskjellen på en 10. plass og en 1. plass, sier Bjørndalen.

Firmaet som har utviklet kurvestaven, henviser til 40 års erfaring i bransjen. Nyskapningen kom i stand via utvikling av innebandykøller.

BLE OL-MESTER MED RETTE STAVER: Vanlige staver har dugd for Einar Bjørndalen siden v-cupdebuten i 1993. Nå går han over til en buet versjon. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLE OL-MESTER MED RETTE STAVER: Vanlige staver har dugd for Einar Bjørndalen siden v-cupdebuten i 1993. Nå går han over til en buet versjon. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer