Hevder det er en utspekulert plan bak stjernas sjokktap

Jukse-anklager mot Rousey.

JUKS?: Ronda Rousey fikk juling på MMA-scenen i helga. Nå hevder flere at hun er ferdig i sporten og at hun tapte med vilje. Foto: NTB Scanpix
JUKS?: Ronda Rousey fikk juling på MMA-scenen i helga. Nå hevder flere at hun er ferdig i sporten og at hun tapte med vilje. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): MMA-stjerna Ronda Rousey (28) tapte overraskende mot den tidligere proffbokseren Holly Holm (34) i helga. Dette til tross for at 28-åringen var storfavoritt.

Rousey fikk massiv hets etterpå - og nå slenger den tidligere profesjonelle wrestling-utøveren Taz seg med kritikerne.

Han hevder matchen var fikset:

- Hvorfor er det ingen som ser det? Dette er blitt gjort i wrestling gjennom mange år. En mann eller kvinne vil ta pause eller behandle en skade, men samtidig har de mesterbeltet. Da er det bare å ta det fra dem, sier Taz ifølge radiostasjonen til CBS News.

ANKLAGER: Den tidligere wrestleren Taz hevder matchen var fikset. Foto: Joe Stevens .
ANKLAGER: Den tidligere wrestleren Taz hevder matchen var fikset. Foto: Joe Stevens . Vis mer

Wrestling-veteranen mener nemlig han kjenner igjen når noen går inn for å tape en kamp - noe som ikke er et ukjent fenomen i wrestling.

- Ville bort Ronda Rousey røpte overfor Rolling Stone før tittelkampen mot Holm at hun ønsket «å forsvinne» etter matchen. 28-åringen har tidligere figurert i storfilmer og hun skal etter planen ta del i nye roller.

- Etter kampen skal jeg definitivt få enkelte til å savne meg. Tro meg, det er ikke noe annet jeg ønsker enn å forsvinne for en stund, sa Rousey bare dager før matchen.

Den tidligere wrestleren Taz mener dette bygger opp under hans argumenter.

- Du ønsker ikke å ha en mester som sitter hjemme og lager filmer som «Roadhouse 2», eller trenger en personlig pause. Hun har fortjent en pause, men vi kan ikke ha en mester sittende hjemme i fire-fem-seks måneder med tittelen. Det er dårlig for sporten. Ta beltet av henne, sier Taz.

KNOCKOUT: Ronda Rousey. Foto: NTB Scanpix
KNOCKOUT: Ronda Rousey. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere kjendiser som Donald Trump, 50 Cent og Lady Gaga slang med leppa etter Rouseys store nederlag.

- Mer penger Da Rousey landet i Los Angeles i etter matchen, nektet hun å vise ansiktet sitt til de ventende fotografene. Rousey hastet nemlig til sykehus etter knockouten og måtte gjennom en plastisk operasjon på grunn av stygge kutt i leppa.

Nå venter også en seks måneders medisinsk karanteneperiode for Rousey som følge av alle smellene hun ble påført av Holm. Det melder blant annet Independent.

Dermed kan Rousey fullt konsentrere seg om andre ting. For eksempel å vie tid til Hollywood og filmbransjen.

- Jeg tror det blir vanskelig for henne å komme tilbake. Karrieren henens tok en brå vending. Hun vil tjene mer penger på å lage filmer. Å få ansiktet banket opp hele tida? Jeg ville gjort som henne hvis jeg fikk sjansen. Jeg tror ikke hun slåss mer, sier MMA-stjerna Jose Aldo.

Rousey sto med 12 seiere på 12 kamper før helgas store nederlag.

PS: MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

TAP: Holm kåres til vinner. Foto:
ZUFFA/XPOSUREPHOTOS.COM
TAP: Holm kåres til vinner. Foto: ZUFFA/XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer