TIL MANCHESTER?: Jose Mourinho skal være nær en avtale med Manchester United. Det får flere spillere til å frykte for framtida, skriver britiske aviser. Foto: NTB Scanpix
TIL MANCHESTER?: Jose Mourinho skal være nær en avtale med Manchester United. Det får flere spillere til å frykte for framtida, skriver britiske aviser. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hevder det er full splid i United etter ryktene: Seks spillere kan forsvinne

Mata og Fellaini trolig uønsket av Mourinho.

(Dagbladet): Britisk presse er sikre: José Mourinho blir ny Manchester United-manager i sommer.

Og allerede nå - med 13 seriekamper igjen av sesongen - spekuleres det i hvilke spillere som forsvinner ut porten på Old Trafford.

To navn går igjen i britiske aviser: Juan Mata og Marouane Fellaini blir solgt, skriver Daily Mail.

Mourinho solgte nettopp Mata fra Chelsea til United i januar 2014, og han passer ikke inn i managerens framtidsplaner, skriver avisa. Også Fellaini skal bort grunnet svake prestasjoner.

Spaltist Ed Malyon i Daily Mirror hevder øvrige fire kan forsvinne:

Marcos Rojo, Daley Blind, Antonio Valencia og Ashley Young skal være blant spillerne som Mourinho ikke ser for seg har ei framtid hos «de røde djevlene».

Giggs-spekulasjoner Mourinhos angivelige ankomst til Manchester sprer også frykt. Ifølge The Sun er det full splid i spillergruppa.

UT?: Juan Mata og Marouane Fellaini. Foto: NTB Scanpix
UT?: Juan Mata og Marouane Fellaini. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere (ikke-navngitte) spillere frykter for framtida til klubblegenden og assistenttrener Ryan Giggs under Mourinhos regime.

Framtredende United-spillere skal også være skremt av den enorme fiaskoen i Chelsea denne sesongen, der London-klubben gikk fra serievinner forrige sesong til en middelhavsfarer.

Rykter om store utskiftninger i spillergruppa er også blant uromomentene, skriver avisa.

- Sprer frykt Ansvarlig redaktør for United.no, Dag Langerød, tror Mourinho kan gi United et raskt løft, men er usikker på om han er rett mann i et lengre perspektiv.

- Det jeg tenker på kort sikt er at det bare er én manager som kan spre litt frykt inn i Manchester City-leiren. Jeg tror City har vært fornøyd med utviklingen - de har penger og får snart Pep Guardiola. Mange tror kanskje de vil dominere engelsk fotball framover. Derfor tror jeg Mourinho er en mann som kan spre litt frykt i City om han blir United-sjef i sommer, sier United-redaktør Langerød til Dagbladet.

- Er du positiv til Mourinho?

- Det er vanskelig å gi et konkret svar. På lang sikt er det usikkert. Han har aldri hatt stor suksess over en lengre periode, men jeg tenker også at det gagne United å komme seg opp og fram raskt. Mourinho er en mann som kan gi umiddelbar suksess og tenk om han kan bringe klubben opp til å kjempe mot Barcelona og Bayern i Europa, sier Langerød.

Manchester United møter Sunderland på bortebane førstkommende søndag.

Les også: Slik ble Mourinho «The Special One».

Les også: Derfor minner Juan Mata om «The Revenant».

UT?: Daley Blind, Ashley Young og Marouane Fellaini. Foto:
Reuters / Carl Recine
UT?: Daley Blind, Ashley Young og Marouane Fellaini. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer