SKIULYKKE: Michael Schumacher pådro seg alvorlige hodeskader rett før nyttår og ligger i koma på sykehuset i Grenoble. Dette bildet er fra 205. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG
SKIULYKKE: Michael Schumacher pådro seg alvorlige hodeskader rett før nyttår og ligger i koma på sykehuset i Grenoble. Dette bildet er fra 205. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOGVis mer

Hevder det skjedde en «avgjørende feil» rett etter Schumachers ulykke

109 dager i koma.

(Dagbladet): Formel 1-profilen Michael Schumacher (45) har ligget 109 dager i koma etter skiulykka rett før nyttår.

I det tyske magasinet Stern settes det spørsmålstegn rundt timene etter ulykka og det påstås at det skjedde «avgjørende feil».

Magasinet hevder helikopteret som fraktet den skadde Schumacher bommet da de reiste innom et lokalt sykehus i Moutiers, framfor å frakte den tidligere formel 1-føreren rett til spesialavdelingen ved sykehuset i Grenoble.

«Hvert minutt er avgjørende ved så alvorlige hodeskader», skriver magasinet, som hevder det var legene ved ulykkesstedet som gjorde en feilvurdering av hodeskaden og bidro til å sende Schumacher innom det lokale sykehuset.

Det er rundt 70 kilometer fra Moutiers til Grenoble. Og ifølge Stern brukte hjelpemannskapene rundt én time på å frakte Schumacher til sykehuset i Grenoble. Ferden kunne i utgangspunktet vært unnagjort på rundt 20 minutter.

KJEMPER: Michael Schumacher, her med kona Corinna, har vært i koma i 109 dager. Foto: AFP PHOTO / JENS KALAENE
KJEMPER: Michael Schumacher, her med kona Corinna, har vært i koma i 109 dager. Foto: AFP PHOTO / JENS KALAENE Vis mer

Magasinet undrer også på hva som skjedde med hjelmen til motorstjernen. Hjelmen som Schumacher brukte var fullstendig knust, til tross for at han kjørte i moderat hastighet, ifølge rapportene.

- Da vi kom til plassen var hjelmen hans knust. Det var mye blod, sa en hjelpearbeider til tyske Bild rett etter ulykka.

Schumacher hadde et kamera montert på hjelmen da han falt. Familien overleverte kameraet til myndighetene som etterforsker ulykken, og opptakene var intakt.

Kjemper fortsatt Schumacher ligger fortsatt på sykehuset i den franske byen, over 100 dager etter ulykka.

- Vi får heller ingen prognoser fra legene, sa hans manager Sabine Kehm nylig.

- Jeg besøker ham ofte, og han kjemper fortsatt. Han kjemper, og vi kan bare håpe og be om at tilstanden vil bedre seg i framtiden, sa Jean Todt, som er president i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

Lite info Det er kommet lite informasjon rundt tilstanden til den 45-åringen som ble verdensmester i formel 1 sju ganger.

Men Bild hevdet for to uker siden at Schumacher viste tegn til bedring.

- Michael gjør store framskritt. Han viser tegn til bevissthet og tegn til oppvåkning. Han har en lang og vanskelig vei, men sammen med sykehusteamet i Grenoble føler vi oss trygge, sa manager Kehm til tyske Bild.

Ulykken skjedde ved det berømte skisportstedet Méribel-Mottaret som er en del av de «tre daler» i de franske alper.