Hevder det skjedde en «avgjørende feil» rett etter Schumachers ulykke

109 dager i koma.

SKIULYKKE: Michael Schumacher pådro seg alvorlige hodeskader rett før nyttår og ligger i koma på sykehuset i Grenoble. Dette bildet er fra 205. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG
SKIULYKKE: Michael Schumacher pådro seg alvorlige hodeskader rett før nyttår og ligger i koma på sykehuset i Grenoble. Dette bildet er fra 205. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Formel 1-profilen Michael Schumacher (45) har ligget 109 dager i koma etter skiulykka rett før nyttår.

I det tyske magasinet Stern settes det spørsmålstegn rundt timene etter ulykka og det påstås at det skjedde «avgjørende feil».

Magasinet hevder helikopteret som fraktet den skadde Schumacher bommet da de reiste innom et lokalt sykehus i Moutiers, framfor å frakte den tidligere formel 1-føreren rett til spesialavdelingen ved sykehuset i Grenoble.

«Hvert minutt er avgjørende ved så alvorlige hodeskader», skriver magasinet, som hevder det var legene ved ulykkesstedet som gjorde en feilvurdering av hodeskaden og bidro til å sende Schumacher innom det lokale sykehuset.

Det er rundt 70 kilometer fra Moutiers til Grenoble. Og ifølge Stern brukte hjelpemannskapene rundt én time på å frakte Schumacher til sykehuset i Grenoble. Ferden kunne i utgangspunktet vært unnagjort på rundt 20 minutter.

Magasinet undrer også på hva som skjedde med hjelmen til motorstjernen. Hjelmen som Schumacher brukte var fullstendig knust, til tross for at han kjørte i moderat hastighet, ifølge rapportene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer