TRIVES: Nicklas Bendtner stortrives i Trondheim, sier hans agent, Ivan Marko Benes. Her sammen med lagkamerat Tore Reginiussen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TRIVES: Nicklas Bendtner stortrives i Trondheim, sier hans agent, Ivan Marko Benes. Her sammen med lagkamerat Tore Reginiussen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Nicklas Bendtner trives i Rosenborg

Hevder dette er grunnen til at Bendtner stortrives i Rosenborg:
- Jeg har aldri sett ham så lykkelig

Ifølge agenten stortrives Nicklas Bendtner i Rosenborg. Han mener det er bra at dansken har funnet gode interesser.

(Dagbladet): Det var i vår sjokksigneringa ble gjort: Nicklas Bendtner, fotballstjerna med en fortid i både Arsenal, Juventus og Nottingham Forest, ble Rosenborg-spiller. Det skapte naturligvis enorm medieoppmerksomhet, noe som overrasket 29-åringen selv.

I første halvdel av sesongen var han kanskje ikke glitrende i Rosenborg-drakta, men solid. I det siste har han vært meget bra, og har scoret sju mål på de siste ni kampene. Nå er han også tilbake på landslaget.

Danskens agent, Ivan Marko Benes, forklarer hvorfor overfor danske BT:

- Han er veldig, veldig lykkelig. Jeg tror ikke jeg har sett ham så lykkelig på noe tidspunkt, sier Benes til avisa.

Frilufts-Bendtner

Grunnen er ifølge Benes at Bendtner stortrives i Trondheim, både på, men spesielt utenfor fotballbanen.

- Det har vært bra for ham å finne noen litt mer jordnære interesser og være en del av et lag, omgivelser og en by som interesserer seg for andre ting. For eksempel som å gå i fjellene og se på naturen, jakte og fiske. Man skulle tro jeg romantiserer, men det har gitt ham luft. Det har vært bra for ham, sier Benes.

Oppmerksome Instagram-følgere har kanskje lagt merke til at Bendtner til stadighet deler bilder fra turer i norsk natur. Som BT påpeker: Det står i sterk kontrast til «Skandale-Bendtner».

- Instagram-profilen avspeiler godt hvordan han har det. Han er generelt glad for å være i Rosenborg, sier agenten.

Fenomenet Bendtner

Han gir også ros til klubben:

- Man kan jo ikke planlegge suksess, men jeg mener bestemt at klubben har levd opp til de forventningene vi hadde til dem. Både trenere og sportsdirektør. Det har vært et godt klubbytte, sier Benes.

Rosenborg er på vei mot et nytt seriegull. I helga venter Lillestrøm i Eliteserien. Nicklas Bendtner er klubbens toppscorer med 12 mål.

Sportsdirektør Stig-Inge Bjørnebye sier:

- Vi har aldri vært i tvil når det gjelder Nicklas. Mye av kritikken har vært uberettiget og unyansert. Det skyldes jo fenomenet Bendtner. Men vi har fulgt planen og hatt tro på den. Han var ikke dårlig for to måneder siden. Han har jobbet hardt, så det er ikke mye hokus pokus, sier Bjørnebye.